today-is-a-good-day

4 escape rooms de cine molt a prop de casa teva

- Advertisement -

La nova sensació de l’oci recreatiu ha despertat masses. I és que això que et tanquin en una habitació de la qual tens una hora per sortir-ne sona claustrofòbic, però també té un no sé què additiu. Parlem de la moda dels escape rooms. Dies enrere parlàvem de l’escape room que es va obrir amb col·laboració amb TV3 i Mystery Escape basat en la primera temporada de Nit i Dia. Però, a Catalunya, ja comptem amb un gran nombre de sales d’escape, i n’hi ha algunes de ben cinèfiles. Fem-hi un repàs, i així us donem alguna idea per fer aquest estiu (o tot l’any).

Horror Movie

Pels grans amants del setè art, Sitges no és només sinònim de platges sinó també de cinema. Cada octubre (durant els últims 50 anys) la ciutat de Sitges ha estat testimoni d’un festival de cinema fantàstic i de terror. Aquest esdeveniment tant emblemàtic, ja per a tot el país, ha desencadenat un escape room que no només té lloc en un cinema sinó que es nodreix del festival.

- Advertisement -

60 minuts per escapar d’un cinema on suposadament heu anat a veure una pel·lícula, però on us heu quedat tancats per culpa del seu propietari psicòpata amb ganes de matar-vos. Teniu una hora per escapar-ne abans que se li desemboqui la set de sang. Tot i que no té a veure només amb una pel·lícula en concret, l’empresa Sitgescape ofereix una bona dosi d’escape d’allò més cinèfil.

- Advertisement -

Jigsaw

Si les pel·lícules de Saw ja són claustrofòbiques de per sí, imagineu-vos ser-ne el protagonista. Us trobeu emmanillats en un lavabo, amb 60 minuts per, no només poder fer ús de les mans (les quals necessitareu), sinó també aconseguir sortir de la vostra presó. Igual que les pel·lícules, la tensió, l’estrès i l’angoixa estan d’allò més assegurats, fins i tot s’aconsegueix palpar el terror.

Wild West

L’oest llunyà de Catalunya, és a dir, les terres de Lleia, estan sota el terror que ha sembrat el facinerós Jesse James. Resulta que ara James a desafiat a un duel el sheriff de Ponent city, un duel del qual la llei no en pot sortir ben parada de cap de les maneres. 60 minuts per tal que els forasters (o no forasters) evitin el tràgic desenllaç, i tothom pugui acabar cantant al so de la pianola.

Es tracta d’un escape room per rememorar i ser el protagonista de tots els westerns que ens hem anat empassant al llarg dels anys. Que tremolin l’Eastwood i en Wayne.

Elementary

Tot i que Sherlock Holmes és nascut en la literatura, ja no podem ignorar l’empenta que li ha fet el cinema a quest personatge i la seva peculiar personalitat i magnetisme pels crims. En aquest cas hem d’entrar al palau mental de Sherlock Holmes per resoldre un cas.

Holmes investiga el cas de l’Abecedari, on hi ha un seguit de robatoris, extorsions i assassinats que van de la A a la Z, però el nostre heroi cau en un parany del professor Moriarty. És en aquest moment que ens toca a nosaltres oferir-li un cop de mà.

- Advertisement -

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents