‘Encanto’: regal de Disney + per Nadal

- Advertisement -

El passat 26 de novembre Disney va estrenar als cinemes Encanto, una història molt latina en la línia de Coco. Després de només un mes a la artellera i de recaptar uns tímids 3 milions d’euros a l’estat espanyol, el nou film animat de l’estudi del ratolí arriba a Disney + el dia 24 de desembre. La cinta ens presentarà els Madrigal, una extraordinària família que viu en un petit i màgic poble situat a les muntanyes de Colòmbia, on els seus membres compten amb una sèrie de dons especials com poder canviar de forma, controlar el creixement de les plantes, parlar amb els animals o tenir força sobrehumana, fins i tot la casa és especial. Tot és màgic tret de Mirabel, la protagonista, que fa tot el que està a les seves mans per encaixar malgrat ser l’única que no ha desenvolupat poders màgics.

- Advertisement -

El film està escrit i dirigit per Jared Bush (Zootopia) i Charise Castro Smith, i coescrita juntament amb Byron Howard (Zootopia). Del guió se n’encarreguen Jared Bush, Charise Castro Smith i Lin-Manuel Miranda, el qual també està al capdavant de la part musical música. Tal com es pot intuir al primer avançament, Encanto repeteix la clàssica fórmula de musical, combinant una història de tragicomèdia amb un missatge moral pels més petits i comptarà amb cançons en què participen autors com Carlos Vives, el qual ha creat Colombia, mi Encanto, la cançó que acompanya al tràiler.

- Advertisement -

La versió original comptarà amb les veus de Stephanie Beatriz, qui interpretarà a la protagonista Mirabel, així com Maria Cecilia Botero, Wilmer Valderrama, Adassa, Diane Guerreno, Mauro Castillo, Angie Cepeda, Jessica Darrow, Rhenzy Feliz i Carolina Gaitán.

“Mirabel és un personatge molt divertit i afectuós que cerca quelcom més a la vida, però no té por de defensar el que sap que és correcte, una cosa que m’agrada i amb què m’identifico totalment”, diu Stephanie Beatriz, l’encarregada de prestar la seva veu a la versió original. “Soc colombiana per part de pare, així que em sento molt orgullosa de fer aquest paper. Quan era una nena, mirava en bucle les meves cintes VHS de Disney i adorava totes les seves històries màgiques. Gràcies a aquestes històries vaig aprendre que tot és possible si creus en la màgia i en aquella bondat que està arrelada al més profund de tots nosaltres”.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents