El ‘Napoleó’ de Ridley Scott: un espectacle èpic

- Advertisement -

Ridley Scott, el prolífic director anglès de Gladiator, Blade Runner, Alien i altres obres mestres, ja té llest el seu nou projecte històric titulat Napoleó. L’epopeia històrica dirigida i produïda per Scott està escrita per David Scarpa i arribi als cinemes aquest 24 de novembre amb l’esperança de ser un fenomen que arribi fins a Nadal.

- Advertisement -

La pel·lícula, produïda per Apple TV+, és protagonitzada per Joaquin Phoenix com el mateix Napoleó i descriu l’ascens al poder del líder francès. Napoleó reuneix a Phoenix i el director Ridley Scott dues dècades després de Gladiator, en la qual l’actor encarnava Còmode, el principal antagonista. La preproducció del film va començar el gener del 2021 i la filmació va tenir lloc l’hivern del 2022.

- Advertisement -

napoleo

Ridley Scott fa renéixer Napoleó

El repartiment de la pel·lícula està encapçalat per Joaquin Phoenix com a Bonaparte i Vanessa Kirby interpretant l’emperadriu Joséphine. També hi veurem Youssef Kerkour a la pell del general Davout, Matthew Needham com a Lucien Bonaparte i Tahar Rahim encarnant Paul Barras.

La pel·lícula representarà l’ascens al poder de Napoleó des de la perspectiva de la relació addictiva i volàtil amb l’emperadriu Joséphine. Segons els primers rumors sobre el film, Napoleó presentarà sis seqüències de batalla principals, inclosa la Batalla de Waterloo. Aleshores, a diferència d’altres pel·lícules sobre Napoleó, com Waterloo (1970), la pel·lícula de Scott estarà plena d’acció i comptarà amb múltiples batalles.

napoleo scott 2 (1)

El títol provisional original de la pel·lícula era Kitbag, en referència al refrany anglès: “There is a general’s staff hidden in every soldier’s kitbag” (“Hi ha un bastó de general amagat a la motxilla de cada soldat”).

Molta història (real) al Napoleó d’Scott

El Napoleó de Ridley Scott està configurat per mostrar una descripció general de la vida del polític en lloc de només una o dues batalles. La filmació del Napoleó de Scott es va fer principalment a Malta i sembla que van convertir l’illa en un autèntic camp de batalla. A més, es podien veure els actors i extres vestint vestits militars francesos mentre corrien pel set. A banda d’això, un vaixell de guerra francès d’estil històric va ser vist a prop de la costa de l’illa. Finalment, Medina, coneguda com la Ciutat Silenciosa de Malta, es va transformar completament en una versió històrica de París per a Napoleó.

Més projectes a la vista

Scott no és l’únic director important que actualment treballa per explicar la història de Napoleó Bonaparte. L’octubre passat, Cary Joji Fukunaga (No time to die) va dir que està treballant activament amb Steven Spielberg i HBO per donar vida a la pel·lícula Napoleó de Stanley Kubrick com una sèrie. Encara no sabem res…

- Advertisement -

Per acabar, recordem que Kubrick va estar a prop de rodar la seva pel·lícula Napoleó, un projecte que l’apassionava, el 1969, amb Jack Nicholson al paper principal i amb la preproducció ja en marxa quan MGM va cancel·lar la pel·lícula abans que les càmeres poguessin començar a rodar. Ridley Scott ha declarat que un cop hagi acabat amb Napoleó, el seu proper projecte serà Gladiator 2.

‘Gladiator 2’, cada cop més a prop

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents