‘El monstre marí’, el 1r film original de Netflix doblat al català

- Advertisement -

I, per fi, ha arribat el dia. Hem pogut veure una pel·lícula original de Netflix doblada en llengua catalana! Es tracta de The Sea Beast (traduïda al català com El monstre marí), una pel·lícula d’animació adreçada a públic infantil que ha arribat a la plataforma el 8 de juliol en més de 35 llengües, entre elles el català.

I és que, tal com vam anunciar fa uns mesos, Netflix s’ha compromès a incorporar aquest 2022 setanta sèries i pel·lícules en llengua catalana: amb subtítols en català en el cas de continguts destinats al públic adult, i amb doblatge en català en el cas de productes adreçats al públic infantil, com és el cas d’El monstre marí. A més, la plataforma ha adquirit recentment els drets de difusió de quatre produccions catalanes. Sembla que, per fi, la nostra llengua s’ha fet un lloc a Netflix.

- Advertisement -

Dit tot això, centrem-nos en la pel·lícula. La veritat és que és inevitable trobar similituds amb Com ensinistrar un drac o Luca, però això no ho dic com a res negatiu. Una història que comença narrant la “guerra” entre humans i monstres va evolucionant cap a una sempre necessària situació de pau, només a base d’empatia i sentit comú.

- Advertisement -

El monstre marí explica la història del Jacob Holland, un caçador de monstres marins que ha de canviar de rumb quan una petita polissona, la Maisie, es cola al vaixell.

S’ha de dir que aquesta barreja d’història de caçadors amb aventures de monstres marins és molt atractiva, els monstres estan molt ben aconseguits i les escenes de lluita són trepidants. Però, a més, hi trobem una important càrrega emocional en els seus personatges i això reconec que em va sorprendre força. La petita Maisie, qüestionant-se moltes coses a mesura que va coneixent els monstres, és per a mi la gran protagonista de la pel·lícula (amb permís de la Vermella, és clar!)

La vaig veure amb els meus fills i va ser interessant veure com passaven de patir perquè els monstres no fessin mal als humans per, al final, patir perquè els humans no fessin mal als monstres. I sí, jo vaig passar pel mateix procés. De vegades és tan senzill com posar-se al lloc dels altres i intentar entendre perquè actuen d’una manera o altra. És un exercici que no només hauríem de viure gràcies a les pel·lícules infantils, però està bé que aquest tipus de films ho posin damunt la taula.

El monstre marí està escrita i dirigida per Chris Williams, responsable també de Vaiana, Big Hero 6 (amb què va guanyar l’Òscar a la Millor Pel·lícula d’Animació) i Bolt, tot i que aquest cop és el primer que dirigeix en solitari.

Veredicte

El millor: tots els monstres i tot el que té a veure amb ells. A destacar els combats, trepidants i de gran bellesa fins i tot

El pitjor: tot i que s’ha de reconèixer que l’evolució de la història és emocionant, això no obsta perquè tot el que passa és bastant predecible.

- Advertisement -

Nota: 8

 

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents