Netflix incorporarà 70 nous títols en català aquest 2022

- Advertisement -

La plataforma amb més usuaris del mercat incorporarà fins a 70 nous títols en llengua catalana aquest 2022. Així ho ha assegurat la Conselleria de Cultura que treu pit del fruit que han donat les negociacions amb Netflix. Amb la nova Llei de l’Audiovisual espanyola encara al tinter aquesta notícia significa doblar el contingut que actualment hi ha a la plataforma.

- Advertisement -

La presència del català es dividirà entre doblatge (els continguts de caràcter infantil) i subtitulació (productes per a públic adult) i serà finançat per la plataforma. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es mostra satisfeta d’aquest avenç aconseguit i declara que “les converses amb les plataformes avancen i donaran més fruits”. En temes de llengua, “hem de ser als espais que tothom mira. El català és una llengua viva, i com a tal, la seva presència ha d’estar normalitzada en el conjunt de la societat, com ara en el sector de l’audiovisual”.

- Advertisement -

En aquests 70 títols, la llengua catalana, així com la gallega i basca, estarà disponible a la barra de selecció d’idioma. La selecció de títols, que s’afegiran al servei durant l’any, representa aproximadament un total de 200 hores de pel·lícules i sèries internacionals subtitulades, i 20 hores de contingut doblat per al públic infantil i familiar.

Les pel·lícules i sèries escollides seran de gran acollida pel públic, per exemple Emily in Paris o pròximes estrenes com Pinotxo de Guillermo del Toro. Aquests subtítols i doblatges s’incorporaran al servei a mesura que les pel·lícules i les sèries s’estrenin oficialment, i es quedaran a la plataforma permanentment.

El ‘Pinotxo’ de Guillermo del Toro que veurem a Netflix

El Departament de Cultura continua les converses tant amb Netflix com amb la resta de plataformes per tal de, per una banda, treballar els requisits tècnics de cada servei i aconseguir incloure a les plataformes les pel·lícules i sèries doblades i subtitulades per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Secretaria de Política Lingüística. Per altra banda, el Departament també transmet a les plataformes la voluntat que coprodueixin produccions catalanes.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents