Descobrir el cinema amb El Meu Primer Festival

- Advertisement -

El Meu Primer Festival torna del 12 al 28 de novembre, durant tres caps de setemana. La d’enguany és la 14a edició d’aquest festival destinat a infants d’entre 2 i 12 anys, que aquest any ha programat més de 100 títols de cinema d’arreu del món. Una molt bona oportunitat per descobrir cinema que no ve de Hollywood però que val molt la pena tenir en compte.

- Advertisement -

El Meu Primer Festival és una iniciativa que pretén fer partícips del cinema a nens i nenes menors de dotze anys, i que realment els hi dona una veu a la seva programació, més enllà de ser-ne espectadors: tallers i cinefòrums, xerrades amb els autors i productors de les pel·lícules, votacions i un jurat jove són algunes de les iniciatives i activitats que el festival planteja per donar protagonisme als més petits.

- Advertisement -

Llargmetratges i curtmetratges d’arreu del món i amb tota la diversitat dels llenguatges cinematogràfics i tècnics (animació, ficció, documental, stop-motion, animació 3D…) componen una selecció de més de cent títols que es podrà seguir de forma completa i presencial a Barcelona i Madrid, una selecció més reduïda a altres territoris on el festival arribarà de gira, i de forma online a Filmin. Un dels films més destacats és la preestrena de la nominada a l’Oscar Wolfwalkers de l’irlandès Tomm Moore al qual se li dedica una retrospectiva projectant també The Book of Kells i Song of the sea.

‘Wolfwalkers’: Les amigues de sempre

Una de les novetats d’aquest any és la creació del segell MPF ACT!, una secció que agrupa films i projectes dedicats a la justícia social, tractant temes com els Drets Humans, l’equitat de gènere o la crisi del medi ambient. En aquest link podeu descobrir la programació completa del festival, i aquí podeu veure el tràiler:

 

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents