El Festival de Sitges s’uneix al Fantastic Pavilion a Cannes

- Advertisement -

El Festival de Sitges és un dels membres afiliats fundadors del Fantastic Pavilion, un nou hub de cinema de gènere amb presència permanent al Festival de Cannes. A banda del festival de cinema més important del món, Cannes també acull el Marché du Film que és una fira internacional on es compren i venen continguts relacionats amb el cinema.

Fantastic Pavilion

Fantastic Pavilion: el hub del fantàstic

- Advertisement -

En aquest context, el Fantastic Pavilion ofereix l’oportunitat de connectar amb directors i programadors dels millors festivals de gènere i fer el networking necessari per a internacionalitzar projectes. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Federació Internacional de Festivals de Méliès, una xarxa de 27 festivals de cinema fantàstic amb presència a 19 països d’arreu del món amb més de 800.000 visitants anuals. L’abast global de la Federació avui l’ha convertit en un actor econòmic i cultural vital en l’escena del cinema fantàstic d’arreu del món.

- Advertisement -

A banda d’aquesta nova iniciativa ja fa uns anys que Sitges també fa feina a Cannes al Forum Fantastic 7. Aquesta iniciativa conjunta del Festival de Sitges i el Marché du Film té l’objectiu de promocionar nous projectes de gènere al món. Liderat per Sitges en connivència sis festivals més de gènere, aquest fòrum està destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Cada festival apadrina un projecte amb l’objectiu que es faci gran (en pressuposto, distribució o vendes internacionals) i que sigui capaç de viatjar més enllà del seu territori.

Sitges marca el camí del cinema fantàstic a Cannes

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents