Sitges marca el camí del cinema fantàstic a Cannes

- Advertisement -

Per tercer any consecutiu el Festival de Cannes ha estat l’escenari de presentació de Fantastic 7, una iniciativa conjuntament del Festival de Sitges i el Marché du Film per promocionar nous projectes de gènere al món. Liderat per Sitges en connivència sis festivals més de gènere aquest fòrum està destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Cada festival apadrina un projecte amb l’objectiu que es faci gran (en pressuposto, distribució o vendes internacionals) i que sigui capaç de viatjar més enllà del seu territori.

El Fantastic 7 està dissenyat per connectar projectes en diferents estadis de producció amb agents inversors internacionals, amb el propòsit de promoure la seva comercialització final. És per això que és tant important que sigui el Marché el paraigua del fòrum. juntament amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya també participen del pla el Bucheon International Fantastic Film Festival (Corea), el Cairo International Film Festival (Egipte), el Guadalajara International Film Festival (Mèxic), el New Zealand International Film Festival (Nova Zelanda) el South by Southwest (Estats Units) i el Toronto International Film Festival (Canadà). Aquesta edició ha estat apadrinada per la directora d’American Pshyco, Mary Harron.

- Advertisement -

- Advertisement -

El projecte escollit pel Festival de Sitges aquest 2021 és La pasajera, una pel·lícula que fusiona l’slasher amb les road movies i a sobre li suma la temàtica extraterrestre. La sinopsi oficial del explica com un viatge amb cotxe compartit dona un gir aterridor quan el conductor atropella accidentalment una excursionista en una carretera secundària mitja nit. Aquesta excursionista tindrà “dins” molt secrets amagats.

El codirector del film, Fernando González Gómez, l’ha definit com una cinta que “comença com un Berlanga es converteix en un Carpenter i acaba com un Cronemberg”. El director del Festival de Sitges, Àngel Sala, ha destacat el fet que sigui “una pel·lícula tots els estereotips del gènere però que a més es una comèdia que ens fa riure amb amb un caràcter i uns personatges molt espanyols”. A la presentació ja s’ha avançat que el film serà un dels destacats aquest octubre a la 54a edició del certamen on tindrà la seva premiere mundial.

Sitges 2021, la bèstia es desperta

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents