El cinema mou fitxa per boicotejar Rússia

- Advertisement -

El món del cinema es mou contra la guerra. Des que ha començat la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, diverses iniciatives culturals i esportives s’han afanyat a denunciar l’atac i algunes institucions han anat més enllà. Un dels primers ha estat el Festival de Cannes que ha anunciat en un comunicat que en la seva edició de 2022, que se celebra aquest maig no acceptarà cap delegació russa. Cal puntualitzar que aquest certamen, el més important del món quant a mercat de cinema, acull pavellons oficials de països i territoris i que, per tant, enguany vetarà la participació oficial russa.

- Advertisement -

“El certamen vol estendre tot el seu suport al poble d’Ucraïna i a tots els que es troben al seu territori. Els nostres pensaments van especialment als artistes ucraïnesos i als professionals de la indústria cinematogràfica, així com a les seves famílies. Durant aquest hivern de 2022, el Festival de Cannes ha entrat en la seva fase de preparació i s’ha decidit que no acollirem delegacions oficials russes ni acceptar la presència de ningú vinculat al govern rus”. El festival, però no ha vetat oficialment les pel·lícules russes i de fet encoratja a cineastes del seu territori a alçar la veu també a través del cinema.

- Advertisement -

També l’Acadèmia del Cinema Europeu (responsable dels European Film Awards) ha volgut prendre part en la denúncia i ha anat un pas més enllà passant directament al boicot. “L’Acadèmia exclourà les pel·lícules russes dels Premis del Cine Europeu d’aquest any i brindem el nostre suport a cada element del boicot. L’Acadèmia continua sent un lloc per recolzar i unir tots els cineastes que comparteixen la nostra creença en la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’estat de dret i els drets humans. Reconeixem i apreciem aquests valents cineastes a Rússia que s’oposen a aquesta guerra. Però en vista d’un atac brutal i injustificat, hem de donar suport als nostres germans i germanes a Ucraïna les vides de les quals corren perill”.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents