‘El cinèfil’ rep un premi per la seva tasca de divulgació del cine català

- Advertisement -

La revista digital El cinèfil ha estat reconeguda amb el Premi SomCinema Comunicació, una iniciativa de nova creació d’aquest festival de l’audiovisual català que se celebra a Lleida del 18 al 22 d’octubre. El guardó té com a finalitat reconèixer la tasca de mitjans i professionals de la comunicació, per difondre la cultura del cinema i l’audiovisual del nostre país. En aquesta primera primera edició d’aquest guardó el jurat ha decidit atorgar el premi a El cinèfil per ser una iniciativa que utilitzant bàsicament les xarxes, és un altaveu rigorós, independent i plural, que facilita l’accés del públic a informació del nostre cinema i a la cultura cinematogràfica en general”.

El jurat del premi ha estat format per Anna M. Bofarull, realitzadora i directora del SomCinema, Santi Lapeira, realitzador, president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del CECAAC i José Maria Cazares responsable de Producció i grafisme del SomCinema.

Una feina d’equip

- Advertisement -

El director d’El cinèfil, Joan Ramon Armadàs, va recollir el premi al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida a la gala inaugural del festival celebrada aquest dijous 19 d’octubre. Armadàs va destacar la importància del cinema en qualsevol cultura com “una estructura d’estat que serveix d’aparador per explicar al món i a nosaltres mateixos qui som i què fem”. També va dedicar el premi a les Ylenia Cañadas, Luana Valls i Irene Solanich, membres de l’equip d’El cinèfil des del seu naixement l’abril del 2016, i a tots els col·laboradors que fan possible la revista amb els seus articles, opinions i crítiques.

- Advertisement -

El festival SomCinema ha justificat la creació del premi per la necessitat que la difusió i la pedagogia, sobre la  feina de creadors, productors, tècnics, intèrprets, guionistes i agents de la industria audiovisual  arribi al públic. Per aquest motiu el certamen ressalta el treball de dones i homes del sector del cinema i l’audiovisual que s’hi dediquen, des de la vessant de la comunicació, amb la creació d’aquest premi anual. Per a més informació sobre el SomCinema consulteu la programació i les novetats en aquest enllaç.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents