El cine brasiler aterra a Barcelona

- Advertisement -

El Festival Día de Brasil portarà a Barcelona música, gastronomia i cinema brasiler. Malgrat el certamen comença aquest 4 de setembre les projeccions de pel·lícules no arribaran fins el dijous 8 de setembre. La Mostra de Cinema Dia de Brasil tindrà lloc als Cinemes Girona de Barcelona i constarà de sis pel·lícules (quatre de ficció i dos documentals) que, segons l’organització, “mostren un Brasil quotidià que creix en creativitat en mig d’intenses crisis socials”.

La mostra obrirà amb la pre-estrena de la pel·lícula Boi Neon del cineasta Gabriel Mascaro un film que narra en format de road movie una història de vocacions, tradició i toros al nord del Brasil. Tot i que el protagonista Iremar té passió pels toros la seva veritable vocació és triomfar al món de la moda.

- Advertisement -

- Advertisement -

També s’hi podrà veure el documental Ressurgentes, centrat en els moviments socials autònoms de Brasília, formats especialment per joves, entre els anys 2005 i 2013. La directora de la pel·lícula Dácia Ibiapana serà una de les convidades de luxe de la mostra.

L’altre documental, Orestes, és un film produït a São Paulo per Rodrigo Siqueira que explora els múltiples efectes que tenen la justícia o la falta d’ella després de la dictadura militar. Tot plegat amb el clàssic grec de l’Orestíada d’Esquil com a marc referencial.

La mostra també inclou els film Campo Grande de Sandra Kogut. Aquesta història sobre nens abandonats a Rio de janeiro ha estat  premiada als festivals de L’Havana i Màlaga.

La pel·lícula Para Minha Amada Morta (Per a la meva estimada morta), dirigida per Alv Muritiba una història de comptes pendents amb un protagonista que ha de solucionar els problemes de la seva difunta esposa.

- Advertisement -

Per últim, Mate-me por favor és el primer llargmetratge d’Anita Rocha, completen la programació de la mostra una història ce cine noir sobre joves assassinades en un barri de Rio de Janeiro. El film va guanyar el premi a la millor dirección i a la millor actriu al Festival de Rio.

Tota la la programació de la mostra i de la resta del Festival la podreu trobar en aquest enllaç.  

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents