El ciberatac també ha afectat el cinema

- Advertisement -

Aquest cap de setmana ha vingut protagonitzat per un atac cibernètic on un virus anomenat Wannacry ha segrestat un gran nombre de documents confidencials de grans companyies mundials. L’objectiu? Demanar un rescat.

Aquest dilluns Disney ha fet públic que també ha estat víctima d’un atac similar (no se sap si el mateix). Bob Iger, conseller delegat de l’empresa cinematogràfica, ha assegurat que l’atac ha segrestat una pel·lícula de l’estudi que encara no s’ha estrenat i els exigeixen una suma molt alta de bitcoins (moneda digital no rastrejable) per recuperar els fitxers corromputs.

- Advertisement -

Tot i que la companyia no ha assegurat quina pel·lícula és la que ha patit l’atac, s’especula que podria ser una de les dues pel·lícules que s’han d’estrenar imminentment: la cinquena entrega de Pirates del Carib o la tercera entrega de Cars. Tot i així, no tant propera en la línia del temps, també hi ha Star Wars: l’últim Jedi, la qual també entre dins la llista de les possibilitats.

- Advertisement -

Ara bé, Iger ha assegurat que Disney no té cap intenció de pagar el rescat, tot i l’amenaça de difondre fragments comprometedors de la cinta. Els pirates han assegurat que començaran per difondre els primers 5 minuts del llargmetratge i, si encara no han rebut el pagament, l’aniran difonent en la seva totalitat amb fragments de 20 minuts. L’empresa ha decidit posar-se a treballar amb els federals per solucionar aquest problema.

Cal recordar que, tot i que no tenim precedent d’un atac cibernètic tan gran a nivell mundial sí que havia passat anteriorment al món del cinema. Recordem que fa unes setmanes Netflix va denunciar el segrest de la cinquena temporada de Orange is the New Black. En aquesta ocasió el pirata informàtic va acabar filtrant tota la temporada abans de l’estrena, ja que està prevista per a mitjans de juliol d’enguany.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents