DeLorean: el cotxe del futur torna al mercat

- Advertisement -

No, els cotxes encara no volen… I això que ja estem l’any 2022. Ara bé, el cotxe “volador” més icònic del cinema ha tornat. La marca DeLorean (sí, la de Back to the Future) ha tret al mercat un nou vehicle després que l’any 1981 sortís al mercat el mític turisme que tenia portes verticals i del qual només es van fabricar 9.000 unitats. El nou DeLorean es diu Alpha 5 i no funciona ni amb plutoni ni té un Flux Capacitor (Condesador de Fluzo): és elèctric. Això sí, les portes s’obren com les del vell model mantenint així el seu segell més característic.

El vehicle és una autèntica peça de col·leccionisme, ja que només se n’han fabricat 88 (a la versió original 88 milles per hora és la velocitat requerida per anar al futur). El dissenyador del cotxe és Giorgetto Giugiaro que ja havia treballat amb marques gens barates com Ferrari o Maserati.

‘Back to the Future’: una icona atemporal

- Advertisement -

El nou model té un paquet de bateries de 100 kWh i admet càrrega ràpida d’uns 150 kW. Gaudeix d’una autonomia de 482 quilòmetres, gràcies, en part, a un coeficient aerodinàmic estimat de 0,23. Tindrà una velocitat màxima de 250km/h i accelerarà de 0 a 100 en 3 segons! Per arribar als 140 tardarà 4,4 segons… i arribat aquest punt la companyia ni confirma ni desmenteix que pugui viatjar al futur.
De moment ja se sap que podrà adquirir aviat i serà lliurat als seus primers propietaris l’any 2024 i que les primeres 88 unitats no tindran l’homologació per circular pels carrers. Més tard està previst que s’ampliï la tirada i ja es puguin veure aturats als semàfors de les nostres viles. El preu de mercat encara és un misteri. Aneu engreixant la guardiola o comprant Almanacs esportius perquè alguna cosa ens fa sospitar que no serà una ganga.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents