‘Back to the Future’: una icona atemporal

- Advertisement -

El director Robert Zemeckis (Forrest Gump), juntament amb el guionista Bob Gale, van fer història a mitjans dels 80 amb una ‘modesta’ pel·lícula sobre viatges en el temps amb un cotxe de la marca DeLorean, protagonitzada per un jove actor acabat de sortir de la sèrie televisiva Family Ties (1982), i un pràcticament desconegut Christopher Lloyd (One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)). 

- Advertisement -

El film, sota la producció de Steven Spielberg, a qui van convèncer després de picar moltes portes a Hollywood, va tenir molt més èxit del que s’esperaven els seus responsables. L’aventura espaciotemporal de Marty McFly, que el fa viatjar, per culpa del ‘Condensador de Fluzo’ inventat pel científic boig Emmet ‘Doc’ Brown, als anys 50, on coneix als seus pares i ha de fer que s’enamorin perquè ell i la seva família existeixi en el futur, va robar el cor de milions d’espectadors de tot el món, que demanaven a crits una continuació.

- Advertisement -

Només van haver de passar quatre anys perquè arribés la segona part acompanyada de la tercera, que es van rodar simultàniament, ja que l’estudi estava totalment convençut de la bona acollida que tindrien per part del públic. I així va ser, tant la segona part, un prodigi de guió amb múltiples paradoxes temporals amb prediccions, més o menys encertades, sobre el 2015 incloses; com la tercera, un entranyable homenatge a un dels gèneres pioners dins el Setè Art com el Western i, per extensió, al subgènere derivat d’aquest, l’Spaghetti Western i al seu ‘pare’, Sergio Leone, i ‘fill’, Clint Eastwood.

Tot i que, durant anys, han corregut rumors sobre una quarta part, els responsables han dit, per activa i per passiva, que mentre siguin vius no permetran que això passi, ja que, arran de l’èxit de la primera part, es va concebre única i exclusivament com una trilogia amb un final tancat. Els fans s’hauran de conformar amb tot el material paral·lel que ha generat i segueix generant la saga com còmics, llibre o videojocs. 

On veure-les

Back to the future (1985): Amazon Prime Video/Movistar+
Back to the future. Part II (1989): Movistar+
Back to the future. Part III (1989): Amazon Prime Video/Movistar+/Netflix

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents