Darth Vader abans que Darth Vader (i els mandalorians)

- Advertisement -

Sí, abans que el dolent més famós de la història del cine, a l’Univers Star Wars n’hi va haver un d’igual o fins i tot millor. Darth Vader, amb la seva conversió i posterior redempció va emular un jedi, o lord sith, o totes dues coses de 3.000 anys abans, i que l’imaginari popular mai podrà oblidar. Sí, Revan, el revengista, o Darth Revan.

Us faré un petit resum. Cronològicament, Revan se situa a 3.950 anys (aproximadament) ABY, que vol dir Abans de la Batalla de Yavin (Star Wars Episodi 4: Una nova esperança) que és aquella en què es destrueix l’Estrella de la Mort, per… bé millor mireu la peli. Revan era un dels Jedi més famosos. Valent i intel·ligent, però no formava part del Consell Jedi ni tampoc tenia la categoria de Mestre Jedi. Era l’època de l’Antiga República, formada després de les primeres guerres amb els Lord Sith del planeta Korriban com Marka Ragnos (els fans recordareu el seu nom del videojoc Jedi Knight: Jedi Academy) o Ajunta Pall.

- Advertisement -

La República, que havia aconseguit una època de pau, es va veure amenaçada per la invasió Mandaloriana. Els Mandalorians, eren els millors guerrers de la Galàxia, i provenien del Bord Exterior. Amb una força i energia descomunal, els mandalorians van anar fent caure sistemes galàctics i s’acostaven perillosament al nucli republicà. Els Jedi, s’ho miraven. Fins que un grup de cavallers, amb Revan al capdavant, van desobeir les ordres del consell (us sona?) i van sortir en defensa de la República. Revan, les forces republicanes i el seu company Alek entre molts altres Jedi, van aconseguir frenar l’avenç mandalorià, i van aniquilar-los pràcticament, en la fatídica batalla de Malachor V, on també va desaparèixer la meitat de la flota republicana.

- Advertisement -

Revan i Alek, però, no es van quedar satisfets, i conscients que hi havia una gran amenaça més enllà del Bord Exterior, van anar a investigar. Mentre la República es recuperava de la devastació de les guerres mandalorianes. Fins que… Revan i Malak (nom que va prendre Alek en caure al costat fosc), van tornar com a Lord Sith, i comandaven un exèrcit espectacular que gairebé va arrasar la República. Però, amb una particularitat: conquerien però no destruïen. Almenys mentre Revan va ser el Lord Sith.

Però, ja sabem què passa amb els Sith (i això que la norma del dos de Darth Bane no seria fins dos mil anys després), que no n’hi pot haver dos al mateix galliner. En una maniobra tan genial com desesperada, el consell jedi va enviar Bastilla Shan (la més prometedora de tota l’Ordre) a matar Revan. Però, abans que s’enfrontessin, Malak va disparar contra la nau de Revan, i creia haver-lo fet desaparèixer. Aquesta època es coneix com la Guerra Civil Jedi.

Bastilla, creant un vincle amb la força, el va poder mantenir viu, i Revan, no sense dificultats es va redimir, acabant amb Malak i la invasió Sith. I no només això, el Cavaller Revan, va tornar a marxar cap al Bord Exterior, deixant Bastilla (amb qui es va casar en contra del Consell i que estava esperant el seu primer fill) per aturar l’Emperador Sith, el de veritat, el més poderós que hi ha hagut mai. Un emperador que no destruïa els planetes, els devorava i se n’alimentava.

Com el va aconseguir aturar? És una història que us explicaré en una altra ocasió. I la persona que el va ajudar a aconseguir-ho, també la deixarem pel següent capítol. Però, sapigueu, que abans de Darth Vader hi va haver un altre cavaller jedi, que va usar una màscara (que va trobar al planeta Cathar, arrasat pels Mandalorians) i que va ser el símbol d’una època: primer de derrota, i després d’esperança.

Perquè, a Star Wars, com a la vida, els millors no són sempre els primers de la classe, si no els que aconsegueixen fer les coses més extraordinàries encara que els hi vagi la vida.

- Advertisement -
Edu Piera
Futbolero i cinèfil que somia amb un blockbuster de soccer. L'Edu Piera és periodista per vocació, d'aquells que encara tenen el títol per recollir a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sovint somnia amb ser com en Superman, però la realitat és que cada dia que passa està més a prop de ser en Clark Ken.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents