Clint Eastwood i el masclisme ranci a ‘Cry Macho’

- Advertisement -

Cry Macho és la darrera producció dirigida i interpretada pel prolífic Clint Eastwood (Gran Torino o Million Dolar Baby), que als seus 91 anys continua actiu i en plena forma. En aquesta ocasió es tracta de l’adaptació de la novel·la homònima creada per Nathan Nash i publicada el 1975. Es tracta d’un neo-western dramàtic que reformula el masclisme per adaptar-se al món actual i, mitjançant els consells a un jove, ofereix una nova mirada als valors i l’evolució personal respecte als estàndards de l’època passada.

La trama se situa l’any 1978 a Texas on, Mike Milo, una exestrella de marrada i criador de cavalls retirats (Clint Eastwood) accepta un encàrrec d’un antic cap: portar el seu fill petit, Rafael (interpretat per l’adolescent mexicà Eduardo Minett), des de Mèxic de tornada a casa per allunyar-lo de la seva mare alcohòlica. Al llarg del viatge, tots dos s’endinsaran en una inesperada aventura, ja que serà totalment desafiant i Milo s’haurà d’enfrontar a la seva pròpia masculinitat i traumes personals al llarg del trajecte.

- Advertisement -

- Advertisement -

Es tracta de la pel·lícula número 39 dirigida per Eastwood, mentre que Nick Schenk, qui va escriure el guió de Gran Torino i Mule, signa el text juntament amb el mateix autor de la novel·la, N. Richard Nash. L’elenc està format, a més de Clint Eastwood i Eduardo Minett, per Dwight Yoakam, la icona de la música country i convertit en el lladre d’escenes a Panic Room, a més de Natalia Traven, Horacio García Rojas, Fernansa Urejola, Ana Rey, Alexandra Ruddy i Paul Lincoln Alayo.

L’octubre del 2020 es va informar que Eastwood desenvoluparia el film amb Jessica Meier, Tim Moore i Albert S. Ruddy com a productors. La cinta va arribar a les pantalles el 24 de setembre de la mà de Warner Bros Pictures i a partir del 24 de febrer ja es pot veure a HBOMax.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents