Cinema i dansa a ‘Con el viento’

- Advertisement -

L’any passat el cinema català va portar molt bones notícies de la Berlinale gràcies a l’èxit d’Estiu 1993. Enguany hi va haver-hi una altra òpera prima d’una directora catalana. Parlem de Con el viento, el debut al llargmetratge de la cineasta Meritxell Colell. Aquesta polifacètica cineasta va entrar en el món del cinema com a muntadora. Va estar vivint a Buenos Aires i el seu primer projecte va ser un documental, a causa de la seva necessitat d’explorar el llenguatge del diari personal. Con el viento, la seva òpera prima de ficció de Colell s’estrena als cinemes aquest divendres 23 de novembre. 

Con el viento - Meritxell Colell

- Advertisement -

Segons explica la directora “és un ficció treballada des d’un dispositiu molt proper al documental. És una història basada en emocions reals, tant meves com de les protagonistes”. Quan l’avi de la directora va morir va anar a Buenos Aires on va viure durant dos anys i, quan va tornar, va sentir la necessitat de retratar la seva àvia i el seu poble, un llogaret a punt de desaparèixer. La pel·lícula parla sobre la recerca, una recerca del llenguatge, explorant les fronteres entre la ficció, el documental, el cinema i la dansa.

- Advertisement -

Tot, a través de la Mònica, una ballarina i coreògrafa de 48 anys que tornarà al seu poble natal perquè el seu pare està molt malalt. Durant els sis mesos que estarà en el petit poble de Burgos, la Mònica es retrobarà a ella mateixa i a les seves arrels.  Mónica García, Concha Canal, Ana Fernández i Elena Martín són les protagonistes d’aquesta coproducció entre Espanya, Argentina i França de Polar Star Films, Habitación 1520 i Paraiso Production.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents