‘Estiu 1993’, rep el premi a la millor òpera prima a la Berlinale ‘Estiu 1993’, rep el premi a la millor òpera prima a la Berlinale
El debut de la directora Carla Simón també ha estat seleccionat al Festival de Màlaga ‘Estiu 1993’, rep el premi a la millor òpera prima a la Berlinale

La pel·lícula Estiu 1993 de la directora catalana Carla Simón ha estat premiada per partida doble a la 67a edició del Festival Internacional de Berlín. No només ha guanyat el guardó de la categoria on competia (la secció Generation Kplus centrada en cinema infantil i juvenil) sinó que també s’ha endut el reconeixement a la millor òpera prima.

Estiu 1993

La pel·lícula narra la vida de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva, després de la mort de la seva mare. L’obra és autobiogràfica i, amb parts de ficció, explica com la directora, de nena, va gestionar l’encaix en la nova família. Carla Simón explica que volia fer un retrat sobre la seva infància i també tractar el tema de la mort des del punt de vista d’un nen. “He explicat tantes vegades la meva història que s’ha convertit en una rondalla, però fer la pel·lícula em va fer entendre molt millor què em va passar i descobrir els punts de vista de les persones que m’envolten”, explica Simón.

verano 1993

Una oportunitat llàrgament buscada

Carla Simón va ser la número 1 de la promoció del Màster de TV3 de l’any 2010, que va suposar el seu primer contacte amb el camp professional. El seu treball final va ser un pilot d’una sèrie de ficció que es deia La clínicaCarla Simón també és l’autora del guió escrit i desenvolupat per ella mateixa durant el III Laboratori d’Escriptura de Guió Cinematogràfic de la Fundació SGAE l’any 2015, una iniciativa en la qual es comparteixen les idees de les històries amb altres guionistes. Respecte això explica que “hi havia sis persones que estaven seguint el meu procés de guió, que coneixien el projecte i amb qui podia parlar sobre els meus dubtes de forma molt precisa. Vaig tenir la sort de coincidir amb guionistes amb projectes interessantíssims”.

El film està protagonitzat per Laia Artigas, Bruna Cusí i David Verdaguer que viatjaran amb la directora a Berlín on veuran el film per primer cop. Estiu 1993 també serà present a la secció oficial del Festival de Málaga que se celebrarà del 17 al 26 de març. El film és una producció d’Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l’ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

  • B

    19 de Febrer de 2017 #1 Author

    Quan s’estrena als cinemes?

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*