Cinema de qualitat amb pocs mitjans

- Advertisement -

Els mesos d’hivern solen estar tranquils en quant a festivals de cinema, ja que tenen lloc gairebé totes les entregues de premis cinèfils, però sempre es troba a faltar l’essència d’assistir a un festival i viure en primera instància estrenes de pel·lícules o de redescobrir joies que estaven oblidades.

Per sort, això va canviant, ja que del 10 al 12 de febrer hi haurà la 1a edició del Low Cost Film Festival al Casal de Barri El Pou de la Figuera (c/Sant Pere més Baix 70) i a la sala d’actes del Palau Alos Casal de Joves (c/Sant Pere més baix 50), situats a la ciutat comtal. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix per promoure el cinema independent i generar xerrades al voltant de la figura del film i dels seus autors, un cinema que s’ha autofinançat amb poc pressupost.

- Advertisement -

‘Good Night’ (Henning Backhaus)

- Advertisement -

La direcció del festival, conformada per Guillermo Brinkmann i Dulce Ferreira, creuen que “és viable realitzar grans pel·lícules amb pocs mitjans. Ja que l’auge de les càmeres HD i el baix pressupost dels equips que tenen bon rendiment, han facilitat les coses per als cineastes del segle XXI.” A més, afegeixen que són conscients també sobre com de complicat és aconseguir que els films que no estan recolzats per les grans productores i distribuïdores es vegin en diverses parts del món.

Durant les 3 jornades de pel·lícules i debat, es projectaran un total de 38 curtmetratges i migmetratges (documentals, de ficció o experimentals) que provenen de més de 25 països d’arreu del món, a més, la majoria de produccions estan realitzades o dirigides per dones. Una vegada el públic hagi vist cada film, podrà votar pel seu preferit i el mateix dia 12, després de la cloenda, s’anunciaran els guardonats en aquesta edició.

‘The Candle’ (Dan Pérez)

Paral·lelament, hi haurà un cine fòrum amb els realitzadors i productors d’alguns films i conferències sobre el cinema de poc pressupost. Propostes molt interessants per descobrir petites joies amagades i conèixer més a fons com funciona i es gestiona un film d’aquestes característiques.

Cal esmentar que l’entrada és gratuïta i l’horari de divendres 10 serà de 20h a 22h, mentre que dissabte 11 i diumenge 12 tindrà lloc de 19h a 21h. Per a més informació, així com la programació detallada, es pot consultar la seva web o al facebook.

‘Blacklight’ (Javier Castillo)

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents