CineCoach, créixer amb el Setè Art

- Advertisement -

“He vist coses que vosaltres no creuríeu”. Suposo que sabeu que aquesta cita és d’una pel·lícula de culte com és Blade Runner. Aquesta frase dita pel personatge de Rutger Hauer a Harrison Ford al final del film de Ridley Scott em va com anell al dit per presentar-vos CineCoach.

- Advertisement -

Què és CineCoach? Com bé diu el nom, és coaching a través del cinema, o dit d’una altra manera, creixement personal a través del Setè Art. I és que, tornant a la cita de Blade Runner, amb el cinema podeu veure coses que d’una altra manera no creuríeu, no sabríeu i, sobretot, no aprendríeu. Personalment, al llarg de la meva vida, he après moltes coses amb el cinema, i m’ha ajudat molt, tant en els bons com en els mals moments. Per què no puc compartir tot el que m’ha aportat el setè art amb altres persones i ajudar-les a créixer personalment?

- Advertisement -

Per això he creat CineCoach, tallers formatius per transmetre valors, ensenyances i coneixements socialment positius que aporta el Setè Art, a través del conjunt de la seva obra audiovisual. Aquest projecte està pensat per crear sinergies amb altres projectes sensibilitzats amb la societat i la cultura, i dirigit a empreses, entitats o associacions que treballen en aquest àmbit.

La metodologia de treball d’aquests tallers formatius es basa en la projecció d’escenes de pel·lícules de totes les èpoques i gèneres, tot analitzant el seu contingut per tal d’identificar els valors que transmeten, a partir d’un debat obert amb tots els assistents. La tria de les peces audiovisuals es realitza a partir d’uns criteris pedagògics i sociològics que giren al voltant de temes tan importants com l’amistat, la sinceritat, la companyonia o l’amor. La durada dels tallers és d’entre 60 i 90 minuts, depenent del material treballat i de les necessitats de cada centre o espai formatiu.

Actualment, CineCoach està en contacte amb la xarxa de centres cívics, casals de barri, ateneus i biblioteques de Barcelona per realitzar sessions formatives, en què els assistents aprenguin a veure el cinema amb uns altres ulls. El primer taller online que s’ha programat per enguany es realitzarà el pròxim dilluns 8 de març, a les 19.30 h, amb motiu del Dia Internacional de la Dona al Casal de Barri La Llacuna. Per als interessats, s’ha de confirmar assistència al mail infollacuna@gmail.com o al telèfon 93 707 18 92.

20210308_CineCoach_Llacuna_Dones

La difusió del projecte per part d’un mitjà com La Vanguardia ha estat clau perquè hagi arribat al gran públic i s’hagi interessat en formar part del programa formatiu. Si voleu estar informats de properes sessions de CineCoach, seguiu el meu perfil de Twitter i Instagram. Salut i Cinema!

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents