CineCoach, créixer amb el Setè Art

- Advertisement -

“He vist coses que vosaltres no creuríeu”. Suposo que sabeu que aquesta cita és d’una pel·lícula de culte com és Blade Runner. Aquesta frase dita pel personatge de Rutger Hauer a Harrison Ford al final del film de Ridley Scott em va com anell al dit per presentar-vos CineCoach.

Blade Runner

- Advertisement -

Què és CineCoach? Com bé diu el nom, és coaching a través del cinema, o dit d’una altra manera, creixement personal a través del Setè Art. I és que, tornant a la cita de Blade Runner, amb el cinema podeu veure coses que d’una altra manera no creuríeu, no sabríeu i, sobretot, no aprendríeu. Personalment, al llarg de la meva vida, he après moltes coses amb el cinema, i m’ha ajudat molt, tant en els bons com en els mals moments. Per què no puc compartir tot el que m’ha aportat el setè art amb altres persones i ajudar-les a créixer personalment?

- Advertisement -

Tallers formatius

Per això he creat CineCoach, tallers formatius per transmetre valors, ensenyances i coneixements socialment positius que aporta el Setè Art, a través del conjunt de la seva obra audiovisual. Aquest projecte està pensat per crear sinergies amb altres projectes sensibilitzats amb la societat i la cultura, i dirigit a empreses, entitats o associacions que treballen en aquest àmbit.

La metodologia de treball d’aquests tallers formatius es basa en la projecció d’escenes de pel·lícules de totes les èpoques i gèneres, tot analitzant el seu contingut per tal d’identificar els valors que transmeten, a partir d’un debat obert amb tots els assistents. La tria de les peces audiovisuals es realitza a partir d’uns criteris pedagògics i sociològics que giren al voltant de temes tan importants com l’amistat, la sinceritat, la companyonia o l’amor. La durada dels tallers és d’entre 60 i 90 minuts, depenent del material treballat i de les necessitats de cada centre o espai formatiu. Actualment, hi ha programats quatre tallers amb la història del cinema com a fil conductor, dividits per dècades: ‘Hollywood Clàssic: L’Edat d’Or del cinema’; Els anys 70: El nou cinema’; ‘Els anys 80: La dècada prodigiosa’; ‘Els anys 90-2000: L’era dels blockbusters’

CineCoach està en contacte amb la xarxa de centres cívics, casals de barri, ateneus i biblioteques d’arreu del territori per dur a terme sessions formatives, en què els assistents aprenguin a veure el cinema amb uns altres ulls. Si esteu interessats en el projecte, sigui com a programadors o com a públic, podeu contactar amb mi a través del meu perfil de LinkedIn o via mail a coachingandcinema@gmail.com.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents