Cinc viatges fantàstics i cinèfils a l’Àsia

- Advertisement -

L’Àsia i el cinema són els fils conductors de les cinc històries que integren FantAsia, el nou llibre d’Edicions Xandri que va presentar-se per primer cop al Festival de Sitges. Els cinc relats estan centrats cadascun en un territori asiàtic diferent i tots tenen, a banda de referències i personatges relacionats amb el cinema, una pinzellada de gènere fantàstic. A més, cada història ve acompanyada d’un glossari/diccionari que guia el lector pels termes i conceptes orientals més complexos. El glossari també conté referències a pel·lícules, actors i directors asiàtics que apareixen als texts de manera que el lector aprengui una mica més sobre el cinema que es produeix en aquelles latituds.

L’obra i la tria dels autors ha estat coordinada per CineAsia, una empresa cultural creada a Barcelona dedicada a difondre la cultura asiàtica a través del seu cinema. Els autors escollits són cinc escriptors que coneixen molt bé els països en els quals han ambientat els seus relats. Així Enrique Garcelán és l’encarregat de portar el lector a una Corea del futur, Oriol Estrada crea una estranya trama criminal a les triades de Hong Kong i Eduard Terrades investiga sobre éssers fantàstics de la mitologia japonesa. FantAsia també viatja a l’Índia dels anys setanta, al misteriós rodatge d’una pel·lícula de la mà de Mike Hostench i per últim JR Armadàs explora el costat més fosc i oníric del materialisme a la societat de la Xina del segle XXI.

- Advertisement -

Autors

- Advertisement -

El pròleg d’aquesta antologia ha estat escrit per Àngel Sala, el director del Festival de Sitges, en un text on fa referència a l’estreta relació entre el cinema i la literatura asiàtica. La primera presentació del llibre va tenir lloc a la Carpa Fnac de Sitges on els autors van explicar els motius que els han portat a emprendre aquesta aventura oriental i van signar els primer exemplars del llibre als lectors. Més tard va presentar-se al Saló del Manga de Barcelona, a la Setmana de la Cultura Coreana de la Universitat de Málaga i a la llibreria Gigamesh. Abans de Sant Jordi el recull d’històries es presenta aquest dilluns 18 d’abril al Cafè Auditori de Sant Cugat, en un acte organitzat pel Festival Sant Cugat Fantàstic previ a una projecció del la pel·lícula coreana Snowpiercer.

FullSizeRender (38)

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents