Català a les plataformes: busquem més pel·lícules que sèries

- Advertisement -

El passat febrer vam iniciar una col·laboració amb el nou portal Desdelsofa.cat, una nova iniciativa per conèixer on trobar continguts en llengua catalana a la xarxa. Un dels fets que més destaca dels darrers dos mesos és que la majoria d’usuaris que cerquen continguts en llengua catalana prefereixen pel·lícules a sèries. Segurament aquest fet és degut al fet que l’oferta de sèries doblades o originals en català és més aviat escassa…

Rànquing produccions més cercades

 1. Pel·lícules – 58,2 % (4% més que el gener)
 2. Sèries – 39,3 % (2% menys que el gener)
 3. Curts – 2,5 % (igual que el gener)

Les 10 plataformes més cercades

 1. Amazon Prime Video – 25 %
 2. Netflix – 19 %
 3. Disney+ – 14 %
 4. FilminCAT – 12 %
 5. Altres Plataformes – 8 %
 6. 3 a la carta – 7 %
 7. Movistar+ – 6 %
 8. Les plataformes de la resta de televisions – 4 %
 9. Rakuten TV – 3 %
 10. Acontra+ -2 %

- Advertisement -

Prime Video, Netflix, Disney+ i FilminCAT repeteixen posicions respecte al Top 10 del mes passat, però mentre que Disney+ i FilminCAT guanyen 2 punts de cerca respecte al mes passat, Prime Video i Netflix perden 5 punts cadascuna. Al mateix temps destaca la pujada de la plataforma de TV3, 3 a la carta, que amb un 7 % supera Movistar+ i HBO Max (que desapareix del Top 10) i se situa en cinquena posició.

- Advertisement -

Movistar+ manté el percentatge de cerca i Rakuten TV guanya un punt. Però, segurament, el més destacat d’aquest mes és la desaparició d’HBO Max del Top 10 i l’entrada de la plataforma Acontra+. La plataforma Acontra+ va aparèixer a la web el passat dijous 24 de febrer, amb només quatre dies a la web ha entrat al Top 10 desplaçant HBO Max. I és que aquesta nova plataforma té 85 títols amb àudio en català o subtítols en català, mentre que HBO Max només 2.

TOP 5 de pel·lícules més cercades

 1. Every story (Totes les històries) (Vimeo)
 2. Estiu 1993 (3 a la carta, Google Play Movies, Prime Video, RTVE Play, YouTube Movies)
 3. Dragon Ball Super: Broly (Apple TV, FilminCAT, Google Play Movies, iTunes)
 4. One Piece Estampida (Apple TV, FilminCAT, iTunes, Prime Video)
 5. 1917 (3 a la carta)

Per primer cop una pel·lícula en aranès forma part del Top 5 de pel·lícules més cercades, Every story (Totes les històries) de Sergi Cameron no només és la primera pel·lícula en aranès que forma part del top 5, i, a més a més és la pel·lícula més cercada a la web desdelsofà.cat. La pel·lícula Estiu 1993 de la recent premiada, Carla Simón, amb l’Os d’or a la Berlinale per la pel·lícula Alcarràs, ha passat de la quarta posició a la segona.

Carla Simón fa història guanyant l’Os d’Or de la Berlinale amb ‘Alcarràs’

També és destacable el fet que primer cop l’anime entra al Top5 i ho fa amb l’única pel·lícula de Bola de Drac i One Piece disponibles en català a les plataformes. 1917 ha passat de la primera posició a la cinquena, però és un fet molt destacable, ja que només va estar disponible al 3 a la carta els primers dies del mes de febrer.

TOP 5 de sèries més cercades

 1. Furia (FilminCAT)
 2. 10+2 (Super3, YouTube Extern)
 3. Si no t’hagués conegut (3 a la carta, Netflix)
 4. Després de tu (3 a la carta, À Punt, IB3)
 5. Moebius (3 a la carta, HBO Max)

És destacable que la coproducció d’À punt, IB3 i TV3 entri al Top 5 de sèries més cercades durant el seu primer mes d’emissió, com també ho és el fet que per primera vegada una sèrie exclusiva de FilminCAT entri al rànquing, i ho faci liderant-lo.

TOP 5 de gèneres més cercats

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Cinema clàssic
 5. Ficció

Els tres gèneres més cercats durant el mes de gener, repeteixen al Top 5 del mes de febrer.

Rànquing de versions més cercades

 1. VC – 69,9 %
 2. VOSC – 14,6 %
 3. Aranès – 5,4 %
 4. VC-Valencià – 4,4 %
 5. VC-Balear – 4,1 %
 6. 3D – 0,8 %
 7. Multilingüe – 0,5 %
 8. Sense diàlegs – 0,4 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents