‘Castle’, un escriptor entre policies

- Advertisement -

Pels que no hagin vist mai la sèrie (molt malament), Castle és de gènere policíac amb tocs de drama i comèdia. La trama gira al voltant dels diferents casos que van resolent i de la relació amorosa entre els dos protagonistes. La relació (professional) s’inicia al primer capítol quan Richard Castle, escriptor de best-sellers, i a la inspectora Kate Beckett coincideixen en un cas. Un assassí en sèrie utilitza els llibres de Castle per reproduir els seus assassinats, així que permeten que l’escriptor participi per donar-los un cop de mà. Arran d’aquest cas, Castle troba la inspiració que li faltava per les seves noves novel·les i decideix acompanyar a la inspectora Beckett durant les investigacions.

Spoiler-Alert

- Advertisement -

Aquest binomi ha funcionat durant 8 temporades i ha estat premiat en diverses ocasions (4 vegades guanyador del People’s Choice Awards per a la millor sèrie dramàtica criminal i 4 nominacions als Emmy). La gran virtut d’aquesta sèrie per sobre d’altres de la mateixa temàtica (com CSI, Criminal Minds o Bones), és l’equilibri perfecte entre l’humor i el drama. Tant pel que fa a personatges, ja que Castle aporta frescor i “bon rollo” amb les seves teories descabellades, mentre que Beckett és la veu de la raó i la lògica com a través de les diferents històries que es plantegen, amb trames tan punyents com la del Senador Bracken, com d’altres més light com els casos que ha de resoldre Castle quan es fa investigador privat.

- Advertisement -

En relació a aquests vis més còmica de la sèrie, cal destacar un altre punt fort i és la inclusió de certs elements “fantàstics” en alguns dels capítols. Un dels més significatius és el capítol cinc de la sisena temporada, El temps ho dirà, en el qual un home diu haver viatjat en el temps per evitar un assassinat. L’escena final deixa la possibilitat oberta…

Castle i Beckett, coneguts carinyosament com els Caskett, formen una de les parelles més emblemàtiques de la televisió i, tot i que vam haver d’esperar quatre temporades per veure’ls junts, l’espera va valdre la pena. Però tot té un final, el passat 19 d’abril va arribar una mala notícia per tots els seguidors de la sèrie. Després de sis anys, vuit temporades i 173 capítols, aquest binomi diu adéu. Stana Katic, que dóna vida a la inspectora Beckett, no seguirà a la sèrie un cop finalitzi aquesta temporada, és a dir, que en el cas que es renovés per una 9a, ja no hi haurà més Caskett.

Veredicte:

El millor: La parella formada per Castle i Bekcett i l’equilibri entre humor i drama.

El pitjor: La marxa d’Stana Katic, interpretant el paper de Kate Beckett

Nota: 8,5

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents