‘Calladita’, primera pel·lícula europea finançada amb NFTs

- Advertisement -

El 17 de maig arriba als cinemes Calladita, primer llargmetratge del director català Miguel Faus (La muerte de Don Quijote). La cinta està basada en el seu curtmetratge homònim i té una característica que la fa única. El finançament de la pel·lícula està basat en una campanya de NFT (Non-Fungible Tokens), creada per Faus. Rodada a la Costa Brava durant el 2022, és el primer film europeu finançat amb aquest mètode. Els protagonistes són Ariadna Gil (Belle Époque), Luis Bermejo (Magical Girl) i Paula Grimaldo, protagonista del curtmetratge Calladita. Completen el repartiment, Pol Hermoso, Violeta Rodríguez, Anais Tovar, Jesús Rubio i Eduard Torres.

- Advertisement -

La première a l’estat espanyol va ser al Festival de Màlaga i abans que arribi a les sales al maig es podrà veure al BCN Film Fest. També estarà present en festivals a l’Argentina, Polònia, Bèlgica, Regne Unit, Croàcia o els Estats Units.

Calladita s’està més guapa…

- Advertisement -

Calladita gira al voltant del personatge d’Ana, una empleada domèstica d’una mansió luxosa a la Costa Brava, que acaba d’arribar de Colòmbia. Allí estiueja una família de marxants d’art. La noia treballa de sol a sol i sense contracte, sota la falsa promesa d’aconseguir condicions dignes al final de l’estiu, si és discreta i calladeta. Quan gràcies a la Gisela, l’empleada de la casa veïna, descobreix les mateixes formes de gaudir de l’estiu, la família decideix acomiadar-la. Però abans d’anar-se’n, amb l’enginy i l’astúcia que la caracteritzen, trobareu la manera de rescabalar-se darrere de 12 paraules que obren una cartera cripto.

Calladita_P

El film de Faus és un estudi del personatge d’Ana, i a través dels seus ulls, un retrat de l’alta burgesia catalana entre el realisme i la sàtira. L’Ana i la família comparteixen la luxosa casa estiuenca, però habiten aquest espai de manera molt diferent. Perquè ells puguin gaudir-lo, ella l’ha de netejar. Aquesta distinció fonamental i les contradiccions que provoca es veuen accentuades durant l’estiu. És llavors quan la convivència és més intensa. Els dies són més llargs… I les nits més boges.

Una mirada diferent

Tal com apunta el director, “Calladita aspira a subvertir amb ironia aquesta tradició de l’empleada domèstica que aguanta estoicament les dureses de la feina sense aixecar mai la veu. És un retrat realista, però amb un punt satíric, de l’alta burgesia catalana, amb un to que beu de les millors pel·lícules de Buñuel i l’essència del qual no es pot condensar millor que usant el títol d’una d’aquestes pel·lícules: El discret encant de la burgesia”. 

“una pel·lícula sobre la identitat i la llibertat, i sobre com aquestes sobreviuen a les diferències de classe”

Al projecte s’hi han unit figures com Julie Pacino (filla d’Al Pacino), que recentment ha aixecat la primera pel·lícula finançada a través de NFT. També hi veurem l’actor i director nord-americà Jim Cummings com a productor executiu.

Calladita és una producció de Miguel Faus, Ignacio Delgado (SAINT DENIS) i Carlo D’Ursi (POTENÇA). Mike Judge (creador de la sèrie Beavis and Butt-Head) o el fotògraf Justin Aversano seran productors associats gràcies a la seva participació en la campanya de NFT. Snoop Dogg (a través del seu àlies Cozomo de Medici) també ha comprat participacions de la pel·lícula.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents