El Club Súper 3 recupera ‘Bola de drac’ sense la censura dels 90

- Advertisement -

Ells no es cansen de reposar-la i el públic no es cansa de veure-la. Per enèsima vegada la sèrie japonesa Bola de drac torna a la televisió pública catalana. Cada dia a les 15:20h al Club Súper 3 (Canal 33) es podran veure dos capítols de l’anime que va marcar tota una generació de joves en aquest país i bona part del món. El dia 19 de juliol acaba l’emissió de Bola de drac Z Kai just després del combat amb en Cèl·lula (i obviant tota la trama del monstre Bu). Es posen fi així a més de sis mesos de sèrie i tornem a començar.

- Advertisement -

Segons informa el portal especialitzat en l’univers d’en Son Goku i la seva colla Boladedrac.cat la notícia és doblement positiva pels fans ja que el doble capítol es recuperarà en la seva versió més “original” possible, és a dir, sense la censura amb la que les vam veure a TV3. “Es veuran les cortines originals d’entrada i sortida dels anuncis televisius al Japó i es recuperen les escenes censurades (no parlades) de la versió francesa dels 90″, asseguren en aquest portal. Això vol dir que veurem el Follet Tortuga en la seva pura essència de vell verd i, sí, els pits de la Bulma…

- Advertisement -

La lluita per Bola de drac Super en català no s’atura

El que encara no podem veure en català és la nova sèrie Bola de drac Súper. La continuació de la saga va arribar, per fi, a les nostres televisions però s’emet pel canal Boing del grup Mediaset (Tele 5, Cuatro, Divinity…) i per tant en castellà.

La nova temporada està dirigida per Kira Roiyama i compta amb els dibuixos manga de Toyotaro. La història se situarà un any després de la derrota del Monstre Bu, quan la Terra torna a ser un lloc segur i pacífic. De moment s’han emès 27 episodis. El passat abril es va aturar l’emissió però tornarà ja que s’han doblat com a mínim 56 episodis. Al Japó la sèrie superarà aquest juliol els 100 capítols.

Com comentàvem al principi, Bola de drac no tornarà a la televisió pública catalana. Conscients de les ganes de molts seguidors de tornar a sentir les veus de Marc Zani i Joan Sanz posant les veus d’en Son Goku i en Vegeta, des d’El cinèfil vam preguntar a Televisió de Catalunya si té la intenció d’aconseguir els drets de la sèrie però la resposta i la resposta que es va donar va ser negativa: “De moment no hi ha previsió d’emetre aquesta sèrie”.

Així doncs, i si aquest “de moment” no canvia, no quedarà més remei que veure-la doblada al castellà o continuar esperant. El portal Boladedrac.cat ha impulsat una campanya a Change.org per encoratjar TV3 ha aconseguir els drets de Bola de drac Super. De moment la petició suma més de 5.600 signatures. En un principi es van marcar un objectiu de 5.000 signatures que en superar-se ha augmentat fins les 7.500

 

- Advertisement -

On sí tenim la sort que en Son Goku i en Vegeta parlin català és als còmics. A la darrera edició del Saló del Manga es va anunciar que Bola de drac Super i ja està a quioscs i llibreries des de la passada edició del Saló del Còmic (març 2017).

 

Els fans ja han doblat la cançó

Les ganes són tantes que alguns fans ja han proposat la seva pròpia versió de la cançó inicial en català. Aquí en teniu dues versions. Quina us agrada més?

https://youtu.be/oVI39Yr_yTs

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents