‘Back to black’: la història del disc icònic d’Amy Winehouse

- Advertisement -

Dels carrers del sud de Londres a encapçalar les llistes d’èxits de tot el món. Una història d’amor tant tòxica com intensa. I de rerefons, un dels millors àlbums de tota la Història. Back to Black, el biopic d’Amy Winehouse, arriba als cinemes el 31 de maig.

La història darrera del fenomen de Back to black

Hi ha persones que transcendeixen a si mateixes. La seva veu, presència i talent apel·len de forma tan directa i brutal a milions de persones que esdevenen un símbol, una icona. Les seves vides, sovint marcades per successos tràgics, es transmeten de boca a orella engrandint la llegenda. Encara que tinguem clar que, en el fons, no eren més que humans corrents, ens agrada imaginar els nostres ídols com a protagonistes de fets extraordinaris que ens serveixin d’inspiració i guia. Però sobretot ens agrada veure com nasqueren i creixeren les cançons que han marcat les nostres vides.

- Advertisement -

- Advertisement -

Els darrers anys, amb gran èxit de crítica i públic, ens han arribat nombrosos biopics que en la voluntat d’humanitzar llegendes de la música aconseguien elevar la llegenda. Elton John, Freddy Mercury, Bob Marley… Era d’esperar que algun dia li toqués també a ella, la reina del Soul.

Produïda per Focus Features, Back to black ens acosta a la vida d’Amy Winehouse. A partir de les lletres de les seves cançons, la pel·lícula intenta situar-nos en els ulls de la cantant, transmetre’ns com va viure el seu ascens gegantí a la fama. Així, coneixerem la part més íntima i personal d’una persona excepcional, repassant la seva tòxica i intensa història d’amor mentre de fons es va gestant el seu àlbum més important. Un àlbum, ‘Back to black’, amb el qual aconseguí situar-se com la primera cantant britànica més venuda a les llistes dels Estats Units.

Marisa Abela és Amy Whinehouse

La cinta és dirigida per Sam Taylor Johnson (50 ombres de Grey) i encapçala el càsting l’actriu britànica Marisa Abela. A més, l’acompanyen cares conegudes com Eddie Marsan (The Gentlemen, Limehouse Golem) i Jack O’Connell (Skins, Godless).

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents