‘Valerian’: la batalla pels cent mons està a punt de començar

- Advertisement -

El cineasta francès Luc Besson (The Fifth Element o The Lady) torna a la càrrega amb un nou film de ciència ficció, un gènere que sembla que li funciona bastant bé, ja que amb la seva darrera producció, Lucy (2014) va tenir èxit arreu de tot el món. Feia anys que per la ment del director circulava la idea de fer un film inspirat en la sèrie de còmic francesa Valérian, agent spatio-temporel del guionista Pierre Christin i el dibuixant Jean-Claude Mézières publicada l’any 1967.

Valerian Luc Besson

- Advertisement -

L’obra es va traduir a 21 idiomes (en català també) i va vendre més de 10 milions de còpies. Des del maig del 2015 treballa en aquest projecte, el qual va començar el seu rodatge al gener d’aquest any, però no va ser fins al 2012 quan es va fer l’anunci que ell seria el director de l’adaptació de la novel·la. El retorn a la vida espacial tindrà lloc després de 20 anys des de l’estrena de la seva opera espacial, The Fifth Element (1997).

- Advertisement -

La història se centra a través d’una màquina del temps, on els agents terrícoles Valerian i Laureline exploren Syrte, el principal planeta d’un sistema que està conformat per 1000 mons. La seva missió serà la de descobrir si en el futur els Syrtians representen un perill per a la Terra. El que troben és un imperi totalment en ruïnes liderat per un grup d’aristòcrates decadents i la seva població preparada per a una revolució. A més, una misteriosa casta de savis emmascarats mou els fils d’unes forces ocultes de manera discreta. Els agents de la Terra hauran de decidir de quina banda estan. I si les històries ens van arribar en català el film també el podrem sentir en la nostra llengua.

Els actors Cara Delevingne (Suicide Squad) i Dane DeHaan (The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro) en seran els protagonistes, mentre que la resta de l’elenc el conformen Clive Owen (sèrie The Knick), Rihanna (Battleship), Ethan Hawke (The Magnificent Seven), Kris Wu (The Mermaid), John Goodman (10 Cloverfield Lane) i Herbie Hancock (Round Midnight).

La pel·lícula que arribarà a les cartelleres el proper 4 d’agost, té la peculiaritat afegida de tenir el pressupost més gran reunit per a una pel·lícula francesa, ja que acumula 170 milions de dòlars. Ja es pot veure en el tràiler l’espectacularitat d’alguns escenaris que recreen aquests cent mons i, que certs casos pot recordar l’estètica ja vista a Avatar, amb el món de Pandora creat per James Cameron.

Valerian Luc Besson

Valerian Luc Besson

Valerian Luc Besson

Valerian Luc Besson

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents