Animació en català per partida doble

- Advertisement -

Desprès de les festes nadalenques les estrenes d’animació continuen ja que aquest mes arriben noves propostes bastant interessants i  provinents de diverses nacionalitats d’arreu del món. Aquest divendres 13 de gener, arriba a les cartelleres una pel·lícula d’animació que estarà disponible també en llengua catalana, es tracta de la seqüela del film rus La Reina de Neu, sota el títol Orm al Regne de la Neu.

La trama continua les aventures de l’anterior film, on els trolls han adquirit la llibertat que desitjaven. Orm, va ser una peça clau ja que va actuar a la derrota de la Reina de les Neus i s’ha convertit en un heroi. Però per a ell no és suficient, així que decideix començar a crear una versió nova de la història per a fer-la més espectacular dient que va ser ell mateix el que va acabar amb la Reina i per això està destinar a casar-se amb la princesa i heretar la seva fortuna. Fins a on el portaran les seves mentires?

- Advertisement -

- Advertisement -

Per altra banda, el dia 20 de gener, arribarà també en català el film de producció australiana Blinky Bill, el coala. Està basada en la sèrie de llibres infantils creats per Dorothy Wall. L’adaptació ve de la mà de Dean Taylor, que va ser el director artístic de The Nightmare Before Christmas, junt amb Noel Cleary, Alexs Stadermann i Alex Weight. També es va fer una sèrie de televisió al 1993 que es va poder veure al canal K3 en la llengua nostrada.

En aquest cas el protagonista és un coala aventurer amb una gran imaginació que somia amb deixar la seva petita ciutat seguint les passes del seu pare, que va ser un gran explorador. Però, el seu pare va desaparèixer fa temps i Blinky és l’únic que pensa que continua viu. Quan descobreix una nova pista sobre la seva ubicació, decideix iniciar una gran aventura que el portarà més enllà de la seva frontera per a descobrir el continent australià.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents