Retorn a la Terra Mitjana a la 2a temporada d’Els anells de poder’

- Advertisement -

En pocs mesos arribarà la nova temporada d‘Els anells de poder. La preqüela de The Lords of the Rings (El senyor dels anells) situa la trama en un món anterior als fets ocorreguts a The Fellowship of the Rings. La primera temporada d’Els anells de poder es va estrenar a Prime Video el setembre del 2022 i ho va fer també doblada al català. El que es va deixar clar és que no es pretenia que passés molt de temps entre ells i probablement arribarà a principis del 2024. Cal esmentar que la primera va passar per dos anys de postproducció arran de la pandèmia i que la indústria ara mateix es troba en una vaga de guionista.

La recepció dels fans no va ser tan positiva com s’esperava, però la visió d’Amazon sobre l’obra de Tolkien va ser una de les produccions de fantasia més importants del darrer any. La temporada va estar conformada per 8 episodis els quals van deixar trames completament obertes que caldrà esperar a la nova per a respondre-les. També tindrà 8 episodis, els quals ja es van escriure abans de l’estrena de la primera temporada. 

- Advertisement -

Els anells de poder: establint les peces al taulell

- Advertisement -

La trama de la 2a temporada apunta que seguirà de manera lineal des del punt on va acabar l’anterior. Es coneixeran les conseqüències de la mort del rei de Númeror i el descobriment del palantir que va fer Eärien. Probablement, també es veurà com els nans s’enfronten al balrog que acaba de despertar a Moria i tot el que està relacionat amb els anells: Els elfs n’han forjat tres, però encara queden per a crear les d’altres races i el famós Anell Únic. Per altra banda, Sauron centrarà bona part de la trama en la construcció de Barad-dûr (la torre fosca), ja que es troba cap al Mont del Destí i es pot moure amb llibertat per la Terra Mitjana.

Un elenc amb cares conegudes

Està previst que l’elenc principal de la primera temporada torni a repetir de cara a la segona d’Els Anells de Poder. Entre ells es pot donar per garantits les actuacions de Morfydd Clark (Galadriel), Robert Aramayo (Elrond), Markella Kavenagh (Nori), Ismael Cruz Cordova (Arondir), Charlie Vickers (Halbrand / Sauron), Daniel Weyman (L’Estrany), Lloyd Owen (Elendil), Maxim Baldry (Isildur), Owain Arthur (Durin IV), Charles Edwards (Celebrimbor), Cynthia Addai-Robinson (Miriel), Ema Horvath (Eärien), Benjamin Walker (Gil-galad), Sophia Nomvete (Disa) i Peter Mullan (Durin III), entre d’altres. Un canvi important serà el de Joseph Mawle (Adar), ja que abandona la sèrie sense explicacions i serà substituït per Sam Hazeldine (Peaky Blinders).

Però també hi haurà lloc per a cares noves, de les quals s’han confirmat Ciarán Hinds, Rory Kinnear, Tanya Moodie, Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson, Oliver Alvin-Wilson, Stuart Bowman, Gavi Singh Chera, William Chubb, Kevin Eldon, Will Keen, Selina Lo i Calam Lynch.

La nova temporada d’Els Anells de Poder no s’ha rodat a Nova Zelanda com la primera o la trilogia original, més aviat ha tingut lloc al Regne Unit, ja que surt més econòmic i han aprofitat l’obertura d’uns estudis prop de Londres. El rodatge va començar abans que finalitzés l’emissió de la primera temporada. A més, tots els capítols seran dirigits per dones, però també la polèmica ha arribat, per altra banda, ja que durant el rodatge va morir un cavall d’una aturada cardíaca i van titllar a la ficció com a “explotació animal”, una denúncia que ha arribat de part de PETA.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents