‘Altsasu’ i la tragèdia de ser acusat de terrorisme

- Advertisement -

Aquest dilluns 18 de gener a la nit TV3 estrena la sèrie basca Altsasu una de ficció de 4 episodis de 50 minuts basada en els fets ocorreguts en aquesta localitat que van acabar amb l’empresonament de vuit joves acusats de terrorisme. La minisèrie es va rodar al poble real d’Altsasu i altres escenaris naturals com Bergara, Iruñea, Oiartzun i la presó de Segòvia i se centra a explicar els aspectes més desconeguts d’un cas judicial mediàtic: els sentiments dels acusats. Cadascun d’ells amaga la seva història per protegir-se, però, darrera de cada nom, hi ha una persona que pateix i sent que la seva vida deixa de pertànyer-li. Queden en mans de la justícia.

- Advertisement -

Al llarg de gairebé 4 hores veurem com vuit joves d’un petit poble de Navarra que pràcticament no es coneixen entrellaçaran els seus destins per la fatalitat. A mitjanit, una baralla amb un parell de guàrdies civils fora de servei acaba amb tots ells empresonats i acusats de terrorisme. Altsasu pren els fets que es descriuen a la documentació oficial i les cròniques de cada moment, per convertir-los en la columna vertebral del relat, sobre la qual es narren i ficcionen els girs vitals dels personatges atrapats i sorpresos per un món desconegut. El propis protagonistes de la història es van prestar voluntaris per explicar com havien viscut el procés però des de la producció asseguren que els guàrdies civils implicats en el cas es van negar a col·laborar. En aquesta notícia de ETB es pot veure com va ser el procés de rodatge.

- Advertisement -

La sèrie, dirigida per Asier Urbieta, s’emetrà a TV3 en versió doblada al català i es podrà veure també en VO en basc i castellà al dual. Aquesta és una producció de Sàpiens i Baleuko, amb coproducció d’EITB i Televisió de Catalunya i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents