‘Ackley Bridge’: arriba la sèrie sobre el multiculturalisme a les aules

- Advertisement -

Aquest 22 d’agost FilminCAT estrenarà la primera temporada de la sèrie britànica Ackley Bridge, un dels fenòmens recents el Channel 4 al Regne Unit. La sèrie ha registrat una audiència mitjana de 2,2 milions d’espectadors, convertint-se en l’emissió líder en la seva franja horària. L’èxit ja ha propiciat que la sèrie es renovi per una segona temporada que tindrà el doble de capítols que la primera. Creada pels responsables de National Treasure i Shameless la sèrie aprofundeix en un dels temes del moment: la convivència entre diferents cultures, els recels entre comunitats ètniques i religioses en un mateix espai i l’educació en el centre del quadre.


Ackley Bridge està ambientada en una ciutat fictícia al comtat de Yorkshire en la qual els britànics gairebé no es relacionen amb els ciutadans d’origen asiàtic. Però, per raons econòmiques, els dos instituts de la regió, un amb estudiants majoritàriament blancs i l’altre amb estudiants de procedència asiàtica (indis, pakistanesos, etc.), es veuen obligats a fusionar-se. El repte dels professors, estudiants i pares serà crear un clima de convivència saludable sense descuidar l’ensenyament.

- Advertisement -

- Advertisement -

Una de les mostres que la sèrie toca el moll de l’os de l’actualitat és que el primer episodi de la sèrie va haver de ser reeditat a la sala de muntatge pocs dies abans de la seva estrena causa de l’atemptat terrorista que el 22 de maig va tenir lloc al Manchester Arena durant un concert de Ariana Grande en què van morir 23 persones i 250 van resultar ferides. En aquell capítol, tal com s’havia d’emetre, un estudiant problemàtic irrompia a l’institut amb una falsa bomba lligada al seu cos per interrompre la fusió entre els dos instituts que centren la trama de la producció.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents