A la recerca de la ciutat perduda de Z

- Advertisement -

Aquest any arribarà a les pantalles l’adaptació de la novel·la The Lost City of Z publicada al 2009 per David Grann, la qual descriu esdeveniments reals sobre l’explorador britànic Percy Fawcett que va intentar trobar una ciutat perduda antiga al riu Amazones i finalment va desaparèixer al 1925 junt amb el seu fill mentre cercava la ciutat.

Durant segles els europeus van discutir l’existència d’una antiga civilització a la selva amazònica. Aquesta ciutat era coneguda com a Z i durant la recerca havien mort centenars de persones. L’explorador Fawcett volia demostrar-ne l’existència i obtenir així resposta a un dels descobriments més importants de la història, però mentre cercava l’èxit va desaparèixer a les profunditats de la selva juntament amb el seu equip d’expedicions a principis del segle XX. Cap de les posteriors recerques ha aconseguit trobar aquesta misteriosa ciutat.

- Advertisement -

- Advertisement -

El film que adopta el mateix títol que el llibre en el qual es basa, està dirigit per James Gray (We Own The Night o The Yards), mentre que el protagonisme recau sobre Charlie Hunnam (Crimson Peak o Pacific Rim) i Robert Pattinson (Maps to the Stars o Cosmopolis) , i la resta de l’elenc el conformen Tom Holland (Spider-Man: Homecoming o Lo Imposible) i Siena Miller (High Rise o Black Mass), entre d’altres. L’estrena està prevista al mes d’abril als EUA de la mà d’Amazon Studios i Bleecker Street, mentre que aquí encara no hi ha una data oficial. Tot i que el passat 15 d’octubre es va poder gaudir del film com a cloenda al Festival de Cinema de Nova York. De moment se’n pot veure el primer tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=v7Wf0LwjiI4

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents