Exorcismes, bruixes i monstres al 9è Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

La 9a edició del Sant Cugat Fantàstic se celebra enguany del 22 al 24 de setembre als Cinemes Sant Cugat. El 50è aniversari de la pel·lícula L’Exorcista marcarà una edició que, com és habitual comptarà amb un munt de preestrenes i sorpreses. El festival començarà amb una intensa sessió inaugural amb la première a l’estat espanyol del film Juego de brujas de l’argentí Fabián Forte. En aquest film també hi veurem una possessió, però en aquesta ocasió tres bruixots ajudaran la protagonista a rescatar la seva germana d’una entitat maligna. També la nit inaugural s’homenatjarà la pel·lícula de culte sobre sectes Darklands del britànic Julian Richards, coincidint amb el 25 aniversari de la seva estrena. En aquesta doble sessió inaugural també s’hi podrà veure el curt Quiet del director Hector Romance.

La sessió de la nit de dissabte 23 els Cinemes Sant Cugat viuran una marató diabòlica de temàtica exorcista amb la projecció dels films 13 exorcismos (Jacobo Martínez, 2023) i Amodexia (Marc Carreté, 2014), que enguany se celebra el desè aniversari del seu rodatge. Abans, però, la Sala 4 acollirà la xerrada especial ‘Exorcismes: realitat i ficció’ amb presència del rector de la parròquia de Sant Pere d’Octavià, Mossèn Emili Marlés, Teresa Porqueras, autora del llibre Cara a cara con Satanás i el director de cine Marc Carreté. Aquesta marató diabòlica servirà per saber què hi ha de veritat i què exagera el món del cinema en el misteriós món dels exorcismes.

- Advertisement -

13-exorcismos
José Sacristán lluita contra el diable a ’13 exorcismos’

- Advertisement -

En clau internacional els éssers malignes faran acte de presència al film estatunidenc Monstruos. Dirigit per Chris Sivertson i protagonitzat per Cristina Ricci narra la vida d’una dona traumatitzada que fuig del seu exmarit abusador amb el fill de 7 anys. Al seu nou i remot santuari, descobreixen que s’han d’enfrontar a un monstre encara més gran i aterridor.

Feed me seguirà aportant mal rotllo però amb un to més còmic. Aquesta cinta britànica d’Adam Leader i Richard Oakes s’endinsa en la vida d’un home que després de la mort de la seva dona cau en un abisme de tremolors nocturns i depressió i acaba a casa d’un caníbal trastornat que el convenç de treure’s la vida de la manera més horrible imaginable.

sant cugat fantastic 23

El millor talent català al Sant Cugat Fantàstic

Com cada any, el festival servirà per mostrar algunes de les millors propostes del talent català. Així, diumenge 24 es programa la preestrena d’Emerge, del cerdanyolenc Rafa Dengrà. La cinta explica la història d’un somni que mitja humanitat va tenir durant una nit. Mesos després, l’Isaak torna a somiar amb una noia misteriosa en un bosc, però aquest cop el somni només l’ha tingut ell.

El film de clausura també serà per una producció catalana. Ave María de Pol MansachsAdrián Palomo ens situa en una família que viu aïllada sota les normes d’una religió que obliga la filla menor a quedar-se embarassada del seu germà sota la pressió del pare.

PROGRAMACIÓ COMPLETA

Divendres 22 – Sessió doble inaugural

21:00 – Quiet d’Héctor Romance (20’)

Juego de Brujas de Fabián Forte (1h 20’) (SOC)

Darklands de Julian Richards (1h 30’)

Dissabte 23

- Advertisement -

16:00 – Dolores de Erika Nieto y Aída Cordero (8’)

Feed me d’Adam Leader, Richard Oakes (1h 30’) (SOC)

17:45 – The 6 relics of Helena Mason (10’)

Joni pata de conejo d’Ismael Vàzquez (1h 30’) (SOC)

19:30 – White Monsters de Jairo Iglesias (5’)

Monstruos (1h 30 min) (SOC)

21:00 – Marató diabòlica: ESPECIAL Exorcismes

Xerrada amb mossèn Emili Marlés, Teresa Porqueras i Marc Carreté.

13 exorcismos de Jacobo Martínez (1h 40 min)

Asmodexia de Marc Carreté (1h 20 min)

Diumenge 24

16:00 – Nap de Javier Chavanel (15’)

Misión a Marte d’Amat Vallmajor del Pozo (1h 10 min) (SOC)

17:45 – La nueva d’Ivan Villamel (15’)

Emerge de Rafa Dengra (1h 28’) (SOC)

20:00 – Marató de curts catalans + lliurament de premis

El regressiu de Xavier Adan Milanes (15’)

Estel d’Elies Villalonga (8’)

Ivania de Luigi Abanto  (12’)

Tempesta de JR Armadàs Monclús (16’)

21:45 – Luna de Dani Caneiro (15’)

Ave María de Pol Masanchs i Adrian Palomo (1h 20’) (SOC)

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents