Marc Carreté destapa el terror a ‘Lagunas’

- Advertisement -

El director català Marc Carreté torna a endinsar-se en mons foscos i pertorbadors a la seva nova pel·lícula Lagunas. La guarida del diablo. Com ja va fer a la seva òpera prima Asmodexia (2014), posa contra les cordes un personatge influït per la religió. En aquesta ocasió el protagonista del conte de terror és l’actor Joan Frank Charansonnet que recupera un paper protagonista després d’anys centrats en la direcció (Patria 2017, Doctrina 2018, Terra de Telers 2020). La pel·lícula ja té dates d’estrena, com a mínim pel que fa a les seves premières internacionals i espanyoles. El 27 d’abril es podrà veure per primer cop al món al festival Fantaspoa, uns dels certàmens de terror més prestigiós del continent sud-americà, i el 8 de maig viatjarà al País Basc al FantBilbao.

- Advertisement -

El rodatge del tercer film del cineasta santcugatenc es va desenvolupar al llarg de dotze dies en localitzacions del Berguedà i del Baix Empordà a finals de juliol del 2021 i ja està llest per començar el recorregut festivaler abans de la seva estrena als cinemes. La cinta també compta amb la presència de Patrícia Bargalló (Félix, El cuerpo, Pau i el seu germà), Miquel Sitjar (El inocente; Pàtria; Carne de neón), Joan Massotkleiner (Al final del camino; El internado; 25 kilates), Montse Ribadellas (Terra de telers, Pàtria; Ànima) i l’actor fetitxe del director Ramon Canals (After the lethargy; Framed; Asmodexia).

- Advertisement -

La família no la pots triar

La sinopsi del film ens presenta a Josué (Joan Frank Charansonnet) un home que malviu en una casa aïllada al mig del no-res. La seva vida gira al voltant de la botiga de queviures que va heretar dels seus pares, i la dedicació al seu germà dement, a qui ha de mantenir tancat amb pany i clau. Les seves úniques vàlvules d’escapament són la fe, la barra del bar, i la seva amistat amb Abigail (Patrícia Bargalló), una noia del carrer. Però les rutines de Josué es veuen violentament alterades la nit que el seu germà aconsegueix escapar, i el seu camí es creua amb el de l’Abigail. A partir d’aquest moment Josuè intentarà encobrir les macabres malifetes del seu germà, mentre intenta localitzar la seva amiga, però la perversa realitat dels fets posarà la seva existència de cap per avall, obligant-lo a enfrontar-se a un macabre destí.

Segons Marc Carreté, aquest tercer film manté dues constants que es manifesten en la seva obra anterior. Per una banda, aborda els secrets de la ment humana i la seva part més fosca, i per l’altra, la fragilitat i els conflictes que pot generar la religió i la fe com a pilars i suport dels dubtes existencials de l’ésser humà. “A Lagunas vam jugar a aprofundir i a juxtaposar l’una amb l’altra, sempre des d’aquest punt de vista sarcàstic i provocador que, des del meu punt de vista, tan bé li senti a aquest gènere”.

Carreté explica que personatges de ficció com Norman Bates (Psicosi, 1960), Letherface (La Matança de Texas, 1974), Michael Myers (Halloween, 1978), o Hannibal Lecter (El silenci dels anyells, 1991) han servit d’inspiració pel film. Malgrat això també ha tingut molt en compte casos reals com els d’Ed Gein, John Wayne Gacy o Ted Bundy.

La pel·lícula és una producció independent, rodada sota el segell indie Creatures of the dark en coproducció amb Patchouli Films, que compta amb la col·laboració de Vivir Rodando i Timber Films. La pel·lícula segueix fidel a la filosofia fundacional de la seva productora: el cinema de terror tradicional basat en un relat fresc, directe i pertorbador i rodat íntegrament a Catalunya, amb un acurat disseny de producció, vocació de distribució internacional i joves talents que debuten en el llargmetratge com el director de fotografia Diego Aveiga o la directora d’art Laia Navarro.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents