‘8 apellidos marroquís’, la comèdia viatja a l’Àfrica

- Advertisement -

Ocho apellidos marroquís és una realitat. Però mirem primer enrere… La cinta espanyola, Ocho apellidos vascos (Emilio Martínez-Lázaro, 2014), continua sent avui en dia la de major recaptació de la història. El seu èxit va fer que arribés la seqüela sota el títol Ocho apellidos catalanes (Emilio Martínez-Lázaro, 2015), la qual va comptar amb gairebé tot l’elenc de l’original, però no va ser tan ben acceptada per part del públic i de la crítica; malgrat això, lidera la tercera posició del rànquing de produccions nacionals més taquilleres. Ara, 8 anys després i sense avís previ, Universal confirma l’estrena de Ocho apellidos marroquís. Aquesta mena de seqüela o reboot (ja que canvia totalment el seu càsting) està prevista que arribi a les pantalles l’1 de desembre.

8 apellidos marroquís o com estirar el xiclet al màxim

La trama se centra en la Carmen (Elena Irureta), la qual vol complir la darrera voluntat del José María, el seu marit i patriarca de la família: recuperar el “Sardinete”, el primer pesquer de la seva flota, que es troba ancorat en un port marroquí. Al seu viatge de Cantabria al Marroc, l’acompanyaran la seva filla Begoña (Michelle Jenner) i el seu ex, Guillermo (Julián López), desesperat per recuperar el seu amor. Entre xocs culturals descobriran, a més, el gran secret del José María: Hamida (María Ramos), la seva altra filla.

- Advertisement -

- Advertisement -

En aquesta ocasió, l’elenc estarà conformat per Julián López (Perdiendo el este o Superlópez), Michelle Jenner (sèries Los Hombres de Paco o El ministerio del tiempo), María Ramos (sèries El Cid o Malaka) i Elena Irureta (sèries Los favoritos de Midas o Patria), que estaran sota la direcció d’Álvaro Fernández Armero (Si yo fuera rico o Las ovejas no pierden el tren), responsable de sèries de televisió com Vergüenza i Con el culo al aire. Diego San José s’encarrega del guió junt amb Borja Echevarria i Daniel Castro, els quals han desenvolupat una comèdia familiar amb pinzellades de situació i xocs culturals. Ara bé, el perquè de no haver sentit parlar sobre aquesta producció té un motiu.

La comèdia viatja al sud

Fins al moment, la producció de Telecinco Cinema, LAZONA i Toto Films amb participació de Mediaset i Movistar Plus s’estava rodant al Marroc, Madrid i Cantabria sota el nom de Casi família i comptava amb el mateix director i argument. És a dir, en l’últim moment els seus responsables han decidit fer un rebranding i enfocar-la cap a una nova direcció i aprofitar que tot en ella complia a la perfecció amb els tres elements imprescindibles de Ocho apellidos: superar els prejudicis culturals des del vessant de l’humor, la tendresa de la comèdia romàntica i la presència de certa dimensió política.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents