No digui ‘madafaka’, digui Samuel L. Jackson

- Advertisement -

Què tenen en comú l’Univers Marvel, Star Wars, Die Hard, Unbreakable, Jurassic Park, Pulp Fiction (i quasi totes les pel·lícules de Tarantino)? Sí, en totes hi apareix de manera destacable Samuel L. Jackson, un dels actors més carismàtics de Hollywood, i també un dels més actius i, no ho negarem, dels que millor currículum té.

I és que no tothom pot dir que és Nick Fury i Mace Windu, i que ha participat en una de les millors pel·lícules de la història i, en concret, d’una de les escenes més recordades per tothom: “And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you”. Quan el passat estiu  es va comunicar que era una de les personalitats triades per l’Acadèmia per rebre el Premi Honorífic, el president de l’entitat, David Rubin, el va qualificar “una icona cultural, el treball dinàmic de la qual ha ressonat a través de gèneres i generacions i públic d’arreu del món”. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Jackson rebrà un dels quatre Òscars Honorífics d’enguany durant la cerimònia que se celebrarà el 27 de març. Els altres tres homenatjats són la guionista, directora i actriu Elaine May; l’actriu Liv Ullman i l’actor Danny Glover. Cap dels quatre ha rebut mai un Òscar, tot i que els tres primers han estat nominats en alguna ocasió.

De fet, l’única vegada que ha estat nominat als Oscars va ser precisament pel seu paper de Jules Winnfield a Pulp Fiction (1994). Ara, l’Acadèmia li atorga l’Òscar Honorífic.

A Pulp Fiction segurament el va descobrir gran part de públic, tot i que ja havia participat en diverses pel·lícules, com Jurassic Park i True Romance (les dues de 1993) o Patriot Games (1992). Però Pulp Fiction va ser el punt d’inflexió, on no només es va destapar com un gran actor sinó també com, i especialment, per ser un gran “motherfucker”. La cartera que el seu personatge Jules porta a Pulp Fiction encara és un producte de moda. I, ja sabeu, Jules Winnfield no ha estat l’únic personatge malparlat de la seva carrera. Repassem-ho, que ho esteu desitjant!

El vídeo, ja ho veieu, té uns anys, o sigui que encara es podrien incloure molts “motherfuckers” més. Per tancar el tema, comentar que el rècord el té a Jackie Brown, on ho diu 37 vegades, seguit de Pulp Fiction amb 26.

Connexió tarantiniana

Pulp Fiction i Jackie Brown no són les úniques aparicions de Samuel L. Jackson sota les ordres de Quentin Tarantino, ja que també va ser un dels protagonistes de The Hateful Eight, el narrador d’Inglourious Basterds, secundari a Django Unchained i també va fer un cameo a Kill Bill: Vol.2.

És un dels actors amb qui més ha treballat Tarantino, i la llista podria haver estat més llarga perquè Jackson es va presentar al càsting de Reservoir Dogs i, tot i que no el van triar en aquell moment, sembla que Tarantino, després de veure’l en acció, va escriure per a ell el personatge de Jules de Pulp Fiction.

Una carrera envejable

- Advertisement -

A banda de ser un dels actors fetitxe de Tarantino, la filmografia de Jackson és d’aquelles per emmarcar. Ha participat en prop de 200 produccions, una xifra que, als seus 74 anys, encara es pot ampliar més.

La seva carrera no només és extensa, sinó també envejable. Ho dèiem al principi, forma part de l’Univers Cinematogràfic de Marvel on interpreta Nick Fury, el director de S.H.I.E.L.D., i també de l’univers Star Wars, on va interpretar el mestre jedi Mace Windu. Però també ha treballat sota les ordres de directors com Spike Lee, M. Night Shyamalan, Steven Spielberg o Matthew Vaughn, entre molts altres.

A més, també ha posat veu a personatges de pel·lícules d’animació, com The Incredibles, Turbo o Astro Boy.

Projectes de futur

El cinema no té edat, i tot i rebre l’Òscar Honorífic a 74 anys, Samuel L. Jackson té diversos projectes en camí, dos dels quals seran novament com a Nick Fury. El més esperat és una de les apostes de Marvel per aquest 2022: la sèrie Secret Invasion que Jackson protagonitzarà.

Aquest 2022 també el veurem posant la veu a un dels personatges de Blazing Samurai, i forma part de l’elenc d’Argylle, la nova pel·lícula de Matthew Vaughn (Kick-Ass, Stardust, Kingsman), al costat de Henry Cavill, John Cena, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell i Bryan Cranston, entre altres.

I es rumoreja que podria tornar-se a posar a la pell de Windu en una nova sèrie de Star Wars, però això encara no està confirmat. A l’actor segur que li encantaria, ja que és fan declarat de la franquícia. El que sí que és segur és que tenim Samuel L. Jackson per a molt temps, i aquest Premi Honorífic és un homenatge més que merescut a un dels millors actors, podem dir-ho ja, de la història del cinema. 

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents