10 films que no et pots perdre al BCN Film Fest

- Advertisement -

El 15 d’abril comença el BCN Film Fest i (si sou de Barcelona) teniu una oportunitat d’or de veure un munt de preestrenes a un preu ridícul: 2’9€ l’entrada. Els Cinemes Verdi són per 5 any la seu d’aquest festival que tot i que és jove s’ha colat ràpidament entre els grans certàmens del nostre país. En aquest enllaç podeu trobar la programació sencera però per si no podeu amb tant de cinema us hem fet una tria dels imprescindibles de la 5a edició del festival.

Promissing young woman

Film inaugural i nominat a 6 Oscars (incloent millor direcció i millor pel·lícula). Per si no són pocs aquests motius heu de saber que el film gira al voltan de la la Cassie, una jove molt prometedora… fins que un misteriós succés va fer descarrilar el seu futur. Però res en la vida de Cassie és el que sembla: és un portent d’intel·ligència, la seva astúcia no té límits i viu una doble vida nocturna. De sobte, una trobada li donarà l’oportunitat de corregir el que va ocórrer en el passat en una història tan commovedora com inesperada.

- Advertisement -

Minamata

- Advertisement -

Sí, senyores i senyors! Johnny Depp ve a Barcelona a presentar aquest film! La història ens durà a Nova York el 1971. Després dels seus celebrats dies com un dels fotoperiodistes més venerats de la II Guerra Mundial, W. Eugene Smith se sent desconnectat de la societat i de la seva carrera. La revista Life l’envia a la ciutat costanera japonesa de Minamata, la població de la qual ha estat devastada per l’enverinament per mercuri, resultat de dècades de negligència industrial. Smith se submergeix en la comunitat i les seves imatges li donen al desastre una dimensió humana esquinçadora.

La Daronne (Mamá María)

Una altra convidada estella del festival és Isabelle Huppert i la seva visita a la capital catalana és per presentar el film La Daronne onla veurem encarnant Patience Portefeux, una intèrpret judicial francoàrab especialitzada en l’escolta telefònica per al departament d’estupefaents. Durant una recerca descobreix que un dels traficants no és un altre que el fill de l’entregada infermera que cuida de la seva mare. Decideix encobrir-lo i ella no triga a encapçalar una enorme xarxa. Els seus companys policies donen el malnom de “Mamà María” a la desconeguda nouvinguda al món de la droga..

El olvido que seremos

Fernando Trueba torna als cinemes amb una història produïda a Colombia sobre el metge Héctor Abad Gómez, un carismàtic líder social i home de família que va ser un destacat activista pels drets humans al Medellín polaritzat i violent dels anys 70. Va dedicar els últims anys de la seva vida, fins a la mateixa nit en què va caure assassinat, a la defensa dels drets humans. El olvido que seremos és la reconstrucció amorosa, pacient i detallada de la seva vida, a través del record d’una ciutat i d’una família.

Poliamor para principiantes

Escrita i dirigida per Fernando Colomo aquesta pel·lícula promet ser una de les més divertides del festival. Hi veurem en Satur i Tina, un matrimoni en el qual ella aporta els diners i ell s’ocupa de la casa i el nen. El problema és que el nen, Manu, té 28 anys i és un mediocre youtuber. Satur convertirà al seu fill en El ranger de l’amor un reeixit youtuber emmascarat defensor de l’amor romàntic que s’enamora perdudament d’Amanda. El que Manu no sap és que Amanda és poliamorosa i té relacions amb una acomodada parella de metges, amb una noia trans i amb un monitor de paracaigudisme.

My Salinger Year (Sueños de una escritora en Nueva York)

- Advertisement -

Un dels film més relacionats amb el món del llibre del certamen. Amb aquesta pel·lícula de Philippe Falardeau anirem a la dècada de 1990 per descobrir com la Joanna, una jove que somia a ser una gran escriptora, aconsegueix una feina en una de les principals agències literàries de Nova York com a ajudant de direcció. Entre altres tasques ha de respondre les nombroses cartes enviades pels fans d’un dels escriptors de la firma, el llegendari J.D. Salinger, autor d’El vigilant en el camp de sègol. Joanna imprimirà a les seves respostes un caràcter molt personal.

Moebius

La cita televisiva que no et pots pedre! Després dels èxits de Merlí Les de l’hoquei, TV3 torna a apostar per la ficció juvenil amb Moebius. La nova sèrie dirigida per Eduard Cortés, director de Merlí, ha estat escrita per ell mateix juntament amb Piti Español guionista, entre d’altres, de sèries clàssiques de la televisió publica catalana com Estació d’enllaç o El cor de la ciutat. L’argument de la nova ficció gira al voltant d’un cas que afecta un alumne d’institut d’un poblet tranquil de la Catalunya interior. La Mamen, la nova professora de matemàtiques interpretada per Aida Oset, comença una investigació pel seu compte fet que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin, per fi, a la llum. Al Barcelona Film Fest hi podrem veure el primer capítol en exclusiva. 

La mujer del espia

La perla oriental del festival ens situarà a a la vigília de l’esclat de la II Guerra Mundial. Yusaku és el director d’una empresa comercial a Kobe, Japó, i està casat amb Satoko. En un viatge a Manxúria durant 1940, Yusaku descobreix un terrible secret nacional. En nom de la justícia decideix fer-ho públic. A l’instant es converteix en un enemic públic. No obstant això, Satoko afirma que estarà al seu costat independentment de les conseqüències.

Blinthe Spirit (Un espíritu burlón)

Un altre dels film de la secció Cinema amb Gràcia que promet una bona dosi de riure a la butaca. Dirigida per Edward Hall (The Durrells Downton Abbey) narra la història d’en Charles, un famós escriptor de novel·la negra que sofreix un bloqueig creatiu. Per a ajudar a fer que el superi, Ruth, la seva dona, organitza una trobada amb una mèdium, que acaba convocant la morta primera esposa de Charles, la bella i gelosa Elvira. Per a passar tota l’eternitat amb ell, Elvira vol matar Charles, però és Ruth la que mor. Els esperits d’Elvira i Ruth s’uneixen per a convertir la vida de Charles en un infern. Per si no fos poc té un repartiment de luxe encapçalat per Dan Stevens, Isla Fisher i Judi Dench.

La fine fleur (Entre rosas)

El film de cloenda del festival no podia ser una pel·lícula més adient per una Sant Jordi de cine. El segon llargmetratge de Pierre Pinoud (Hábleme de usted) ens mostra com l’Eve, una dona que creava les roses més famoses del món està ara passada de moda. És una dona amargada i a la vora de la fallida. Vera, la seva fidel assistenta, té una idea brillant i boja que podria canviar les seves vides per sempre. Les flors hi tindran molt a veure.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents