‘Yucatan’, el creuer de cine de Daniel Monzón

- Advertisement -

Yucatán és el títol del film que suposa el retorn de Daniel Monzón (Celda 211 o El Niño) al gènere de la comèdia, després d’uns anys navegant entre el thriller i el drama. Amb un repartiment coral, que novament encapçala Luis Tosar (Plan de fuga o El desconocido), juntament amb Rodrigo de la Serna (Cien años de perdón o Camino a La Paz), Joan Pera (Casals: La força del silenci o Forasters), Stephanie Cayo (sèries La Hermandad o Club de cuervos) i Toni Acosta (El mejor verano de mi vida o Mi gran noche), entre d’altres. Al guió també hi ha participat Jorge Guerricaechevarría, qui ha participat al costat del cineasta als seus darrers films.

La història se centra en dos estafadors, Lucas (Luis Tosar) i Clayderman (Rodrigo de la Serna), professionals de l’engany a turistes ingenus a creuers de luxe. Fa anys treballaven junts, però la rivalitat per Verónica (Stephanie Cayo), la bella ballarina del vaixell, els va fer perdre el cap i engegar a pastar fang la seva societat. Ara treballen per separat, Lucas al Mediterrani i Clayderman a l’Atlàntic; així ho van acordar, però un inesperat botí impulsa a Lucas a irrompre al vaixell del seu ex-soci, el qual converteix l’exòtica travessia de Barcelona a Cancún en un aferrissat duel de tramposos sense cap mirament, però amb molts cops baixos.

- Advertisement -

- Advertisement -

El film produït per Telecinco Cinema i Ikiru Films “és un gran viatge, una ‘boat movie’ que sacseja l’espectador i els seus nombrosos personatges d’escala en escala, a través d’oceans i continents, mentre els submergeix en diverses situacions típiques de la comèdia, el musical, el drama i els films clàssics d’estafadors i d’aventures. Suposa un trepidant divertiment preparat sense excuses per ser gaudit, sense renunciar que, al final del camí, ens commoguin els personatges i el viatge sigui també emocional”, explica el seu director Daniel Monzón.

El rodatge ha durat 11 setmanes, dues a alta mar en ple Oceà Atlàntic, a part de comptar amb Mèxic, Brasil, Canàries, Marroc, Madrid i Barcelona. La comèdia d’aventures arribarà a les pantalles el proper 31 d’agost i de moment s’ha desvetllat un primer tràiler que apunta que serà refrescant i divertida:

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents