‘You’: la sèrie no romàntica sobre l’amor del segle XXI

- Advertisement -

You és una sèrie del creador Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale), basada en la novel·la del mateix títol que va publicar el 2015 Caroline Kepnes. Va ser a finals del 2018, amb la primera temporada de You, que Joe Goldberg (Penn Badgley, Gossip Girl) es va posar en el paper de llibreter assetjador i psicòpata que utilitzava les xarxes socials per captar les seves víctimes, deixant al final d’aquests primers capítols unes grans expectatives entre els seus seguidors. Però el desembre del 2019, es va llençar la segona temporada i va dividir els serièfils entre els elogis i les crítiques. You és un thriller psicològic fosc i intrigant, una sèrie no romàntica sobre l’amor del segle XXI, que manté l’acció i el suspens a un ritme més o menys frenètic fins al final. És un retrat d’un problema actual i proper, en què s’alerta dels perills del món d’internet, en concret de les xarxes socials. Es posa de manifest la falta de privacitat i l’excés d’informació que cedeixen les persones en els seus perfils i del risc elevadíssim de possibles abusos.

- Advertisement -

“Què faries per amor?” Aquesta pregunta troba la seva resposta: “Per amor faria qualsevol cosa”, quan l’encarregat d’una llibreria, Joe, aparentment encantador, carismàtic i brillant però en el fons psicòpata, manipulador i pertorbat farà els possibles per apropar-se a Beck (Elizabeth Lail, Countdown. La hora de tu muerte), una noia insegura, amb baixa autoestima, que se sent molt sola i que manté una vida en línia fictícia que dista molt de la realitat. Ella entra a la llibreria i a partir d’aquest moment es converteix en el blanc perfecte del guapíssim i obsessiu Joe. Ell utilitzarà internet i el món de les xarxes socials com les seves eines per aconseguir tots els detalls, els més íntims, per apropar-se cada dia més a ella, i el que comença com a un ‘coup de coeur’ encantador es convertirà en una obsessió silenciosa i estratègica que el portarà a desempallegar-se de tots i cadascun dels obstacles que s’interposen en el seu camí (incloses persones del cercle de Beck) per aconseguir el seu objectiu, Beck. El fil conductor de tota la trama el porta Joe, que fent ús dels monòlegs interiors ens permet acostar-nos al protagonista deixant-lo completament despullat quant a pensaments i personalitat. El seu ‘modus operandi’ li ha valgut detractors i admiradors, però el que és segur és que no deixa ningú indiferent.

- Advertisement -

En la segona temporada del thriller criminal-amorós, l’acció transcorre a la ciutat de Los Angeles, en què veurem un Joe que ha de començar de zero, i canvia també de nom a Will Bettelheim. A partir d’aquí es desplega una nova dinàmica del protagonista, forçat a acostumar-se a una societat amb un ritme molt diferent al novaiorquès de la primera temporada. Noves amistats, postureig, ritme de vida frenètic i un nou amor, Love (Victoria Pedretti, La maldición de Hill House). Aquesta cuinera intel·ligent i jovial desperta en Joe (ara Will) una bondat i unes ganes d’esquivar les dinàmiques criminals del passat que ja veurem si aconseguirà mantenir. En els 10 capítols ens trobem dos ritmes molt diferents, els 5 primers es poden catalogar perfectament com a una novel·leta romàntica de dissabte a la tarda, però en els 5 últims aconsegueix agafar el rumb creant moments del tot creatius i interessants.

En definitiva, un thriller que gaudeix de dos punts molt forts. En primer lloc, un ventall de personatges secundaris d’alt nivell com l’esbojarrat germà de Love, Forty (James Scully, Straight Up), l’informàtic Will (Robin Lord Taylor, el Pingüí de Gotham) o l’acupunturista Gabe Miranda interpretat per Charlie Barnett (Russian Doll). El segon punt fort de la sèrie és el fet que en comptes de posar-nos al costat dels que volen caçar l’assassí, ofereix un gir extraordinari i ens fa posar a la pell del dolent, tal com ho va fer en el seu moment Mary Harron a American Psycho (2000).

Veredicte

Agradarà: A una audiència amb fam de thrillers amb girs inesperats i amb moments creatius.

No agradarà: Als que busquen una sèrie amb un ritme frenètic continuat ja que potser troben que li falta força i perd el rumb en alguns capítols.

Enganxòmetre: 6

Nota: 6

https://www.youtube.com/watch?v=Va7HN09O5nM

- Advertisement -
Ingrid Centena
Diplomada en Humanitats i Màster en Gestió Cultural. Les seves passions: llegir, escriure i la cultura en general. Enamorada del cinema i de les sèries… Què tria? El cinema a les sales de cinema i les sèries a les diverses plataformes actuals. Li apassiona el gènere negre, el terror i la psicologia, i són aquestes tres coses les que li agrada trobar a la pantalla, gran o petita. El temps que li ofereix la vida el dedica en gran part a la seva feina a la Direcció de Serveis de Formació a la Diputació de Barcelona, a la tasca com a mare i a les ja citades passions

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents