‘Wicked’, espectacularment esgotadora

- Advertisement -

D’entrada resulta fàcil deixar-se dur per la màgia de Wicked i el seu regne d’Oz, gràcies a la seva acuradíssima ambientació (excel·lents el vestuari i la direcció artística) i als seus efectes visuals. Però un cop hem acabat de meravellar-nos amb l’espai arriba el gran problema de la proposta: el seu guió, dividit en dos blocs ben diferenciats.

Wicked
Wicked

- Advertisement -

El primer, que transcorre en la universitat de màgia, resulta francament pobre. Com a presentació de les dues protagonistes principals (Cynthia Erivo, la millor del repartiment amb diferència i una entregada Ariana Grande en el seu debut musical) és excessivament dilatat; ple de tòpics i amb un estol de secundaris histriònics i sobreactuats que desprenen superficialitat en tot moment (a diferència, per exemple, dels alumnes d’una altra saga ambientada en una escola de màgia, Harry Potter), carregada, a més, de números musicals, algun dels quals absolutament prescindibles, fet que provoca una excessiva i pesada dilatació del metratge.

- Advertisement -

Wicked
Wicked

A més, en aquest bloc se’ns presenta una subtrama certament interessant com és la dels animals que, malauradament, està francament desaprofitada (només se li dediquen dues seqüències) per centrar-se en els típics i tòpics afers d’institut habituals en qualsevol comèdia d’adolescents made in Hollywood. Aquesta recreació provoca desgast i esgotament en l’espectador que progressivament va desconnectant de la història fins a arribar al segon bloc, ja a la ciutat d’Oz. Aquest tram és el millor amb diferència i és on recau tota la força de la pel·lícula aconseguint que retorni l’atenció de l’espectador, amb una trama que s’enfosqueix i deixa altíssim el cliffhanger que donarà pas al segon capítol.

En definitiva, Wicked és un pròleg visualment espectacular però esgotador; que enganxa a partir del seu tram final i que promet, si manté la línia del clímax, un interessant segon volum.

Wicked
Wicked

Veredicte

El millor: La posada en escena: vestuari i direcció artística.
El pitjor: un pròleg massa llarg i avorrit fins a arribar a la ciutat d’Oz.
Nota: 5

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents