L’estreta relació entre els videojocs i el cinema

- Advertisement -

La primera adaptació de videojocs a la gran pantalla va complir, al 2018, 25 anys. Es tracta del film de Super Mario Bros (1993) i des d’aquell moment, el catàleg no ha fet més que augmentar de manera exponencial pel que fa a produccions de grans franquícies com Resident Evil o Tomb Raider.

L’estreta relació entre cinema i videojocs va més enllà de termes comercials, ja que en molts casos ha derivat una simbiosi de la qual es van alimentant els dos. Alguns jocs neixen amb la intenció de semblar films, mentre que d’altres s’inspiren directament del cinema clàssic, però sobretot l’avenç tecnològic ha influït de manera notòria i fent créixer la quantitat de produccions, en especial, als darrers anys. Les consoles volen oferir experiències interactives per simular al jugador que es troba immers en una pel·lícula, mentre que el cinema cerca històries de qualitat al món dels jocs per a dur-les a la gran pantalla i arribar a un públic més ampli.

- Advertisement -

- Advertisement -

La darrera experiència interactiva la va dur a terme Netflix amb el capítol Bandersnatch, en la qual l’espectador podria triar el camí a seguir del protagonista. La idea ha estat inspirada més aviat en uns llibres on pots triar l’aventura a seguir, però la execució i trama rendeix homenatge a l’art dels videojocs i als clàssics dels 80. 

Molts consumidors de videojocs són cinèfils fins a la medul·la, ja que solen persones que gaudeixen de la cultura en tota plenitud. Ara bé, la facturació dels videojocs domina a la indústria cinematogràfica (venda d’entrades) i de música (tant en format digital com físic) des de fa més d’un lustre. I aquesta xifra no fa més que augmentar, fet que fa pensar els jocs no són una cosa per nens, és cultura i s’ha de tractar com una industria cultural més, ja que és una font de distracció, però també un art.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents