3Cat estrena un videojoc de Crims per a mòbils

- Advertisement -

El videojoc de Crims ja és una realitat. Aprofitant l’estrena de Tor de Carles Porta la televisió pública catalana ha publicat un videojoc pensat per a jugar als telèfons intel·ligents. El nom és Crims: casos oberts i ja està disponible per a mòbils i tauletes. Es pot descarregar a les botigues d’aplicacions d’Android i Apple. Aquesta iniciativa suposa el primer gran projecte de videojoc que llança 3Cat i forma part d’una estratègia de sector que inclou diverses iniciatives al voltant dels videojocs

videojoc crims 3cat

- Advertisement -

El joc l’ha desenvolupat l’empresa igualadina Cubus Games, una companyia amb deu anys d’experiència en videojocs narratius. El videojoc de Crims compta amb la complicitat de Goroka i True Crime Factory, responsables de la producció executiva de la popular sèrie presentada per Carles Porta. De fet, el mateix Porta apareix com a narrador en la introducció de cada cas que presenta el joc. El seu llançament s’emmarca, també, en l’aposta de 3Cat pels continguts de true crime i pels formats transmèdia.

- Advertisement -

Tu poses llum a la foscor al videojoc de Crims

El videojoc proposa crims de ficció i premia l’habilitat del jugador per desentrellar els 10 casos que presenta. El primer és gratuït, tres més sota registre (amb el mateix usuari de 3Cat) i els sis últims són pagament. Si adquireixes cada cas de pagament de manera individual el preu és de 0,99 €. Si els compres tots de cop pagaràs 3,99 € en total.  L’objectiu del joc, destinat a un públic ampli i casual, és desenvolupar els dots d’investigació dels jugadors, que hauran de resoldre reptes, tant intel·lectuals com d’habilitat, per tal d’esclarir els diversos casos. El videojoc de Crims està disponible en català, castellà i anglès.

videojoc de crims

El nou pla estratègic de 3Cat no només passa per l’audiovisual. També volen esdevenir actors clau en un sector estratègic com és el dels videojocs. Com? Oferint-ne com a part de l’oferta digital, amb l’objectiu d’arribar a nous públics i contribuir a impulsar el sector a Catalunya. Evidentment, aquest fet també comporta fer un pas més enllà en apropar la llengua, la cultura i el territori a l’univers dels videojocs. Segons un informe del CAC, pràcticament un de cada dos catalans que naveguen per Internet (el 46%) es declaren consumidors de videojocs i dediquen una hora al dia de mitjana a jugar-hi. Aquesta és, inevitablement, una tendència a l’alça basada en una nova forma de comunicació més interactiva i bidireccional.

- Advertisement -
JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents