El drama social xinès ‘Mountain cry’, millor pel·lícula a les Nits de Vic

- Advertisement -

Després de sis dies intensos de cinema asiàtic a Vic arriba l’hora dels premis. La millor pel·lícula segons el jurat ha estat la xinesa Mountain cry (喊山), un drama social dirigit per Larry Yang que retrata el caciquisme rural de la Xina de finals del segle passat. El film està basat en la novel·la homònima de Ge Shuiping i ens situa a la Xina de 1984 en una zona rural del nord del país on el caciquisme i la intolerància a la diferència són el pa de cada dia d’un llogarret aïllat de les grans urbs. Amb unes brillants interpretacions i una acurada fotografia, Mountain cry, continua fent camí i recollint premis en el seu llarg recorregut per festivals internacionals de que va veure’s per primer cop l’estiu del 2015.

- Advertisement -

El jurat format pel director australià Andrew Leavold, el crític català Quim Casas i la cantant nepalesa Pemba Chhoti també ha atorgat un premi especial al documental The Posterist. Pel festival han passat enguany fins a 8 convidats internacionals a presentar els seus treballs i sens dubte una de les sessions més nostàlgiques i celebrades ha estat sens dubte la projecció de The posterist que ha comptat amb la presència del director Hui See-Wai i de l’artista que centra el treball, el cartellista de pel·lícules Yuen Tai-Yung. Aquest, visiblement emocionat de la càlida rebuda del públic, fins i tot ha afirmat que a la propera vida vol reencarnar-se en català i viure aquí per sempre. L’homenatge a Yuen també ha comptat amb una exposició dels seus pòsters preferits a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

- Advertisement -

A banda del jurat també la crítica i el públic té la paraula a les Nits de Cinema Oriental de Vic. El veredicte del públic ha entronat el film Fabricated City, un thriller coreà de ciència ficció que es va poder gaudir a la fresca la nit del dijous 20. Els professionals de la premsa han premiat Duckweed un curiós film xinès del director Han Han que barreja comèdia, viatges en el temps i assumptes familiars amb una morada pròpia nostàlgica i humorística.

Premis honorífics i retrospectives

El Festival també ha atorgat dos premis honorífics a les actrius Kara Wai i Qin Yi, icones del cinema d’arts marcials, que el festival ha homenatjat enguany amb una retrospectiva i el llibre Kung fu Girls escrit per Domingo López i Jorge Endrino.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents