‘Vertigo’ arriba a Barcelona amb un concert simfònic en directe

- Advertisement -

Els fans de Hitchcock tenen una doble cita als Cinemes Aribau el proper diumenge 16 de desembre, ja que hi haurà dos passis del clàssic de culte Vertigo acompanyats de la orquestra en directe que farà les delícies del públic assistent.

Aquesta no és la primera vegada que hi ha una projecció d’aquest estil, ja que la fórmula sembla funcionar molt bé i el fet de projectar el film i amenitzar-lo amb la banda sonora en directe és una experiència increïble. Fa uns quants mesos hi va haver la projecció del musical Singin’ in the Rain i, anteriorment, d’altre clàssic del cinema com és Casablanca; però també n’ hi ha hagut de les sagues Harry Potter, El Senyor dels Anells o Star Wars, totes projectades en pantalla gran i amb una orquestra davant reproduint tot el so en directe del film, a excepció de les veus.

- Advertisement -

- Advertisement -

A causa de l’èxit que van suposar les projeccions de Casablanca (1942) i Singin’ in the Rain (1952), Grup Balaña ha apostat per presentar un altre clàssic del cinema d’intriga amb la projecció de Vertigo (1958) d’Alfred Hitchcock. El thriller psicològic amb pinzellades dramàtiques només es projectarà en dues sessions (17:30h i 21:30h) programades pel proper diumenge 16 de desembre a la Sala 5 dels Cinemes Aribau.

D’aquesta manera es rendirà un homenatge pel 60 aniversari de la cinta considerada la millor de la història del cinema (segons la darrera votació publicada per la revista Sight & Sound) protagonitzada per James Stewart i Kim Novak. Reel Solutions i l’OCM (Orquestra Simfònica Camera Musicae) s’uneixen per dur a terme aquesta celebració. La banda sonora de Bernard Hermann serà interpretada per l’OCM (més de 60 músics a l’escenari) en perfecta sincronia amb la projecció del film, tota conduïda pel prestigiós mestre internacional, Anthony Gabriele, el qual és especialista en bandes sonores.

A més de Barcelona, es portarà l’esdeveniment a Madrid (Cines Capitol) i a Saragossa (Cinemes Palafox). La projecció serà en versió original subtitulada en castellà i les entrades es podran adquirir a les taquilles del mateix cinema Aribau (en horari habitual d’obertura), a la web de www.grupbalana.com o a orquestracameramusicae.com i tenen un preu general d’entre 25 i 55 euros.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents