today-is-a-good-day

Valors felins universals

- Advertisement -

No tota l’animació que ens arriba del Japó està basada en un manga. L’estiu del 2016 es va estrenar al seu país el film ルドルフとイッパイアッテナ que vindria a traduir-se com Rudolf el gat negre. El film, que vam veure en preestrena a les Nits de Cinema Oriental de Vic, no va gaudir de la popularitat d’altres fenòmens de l’animació nipona però això no tret que la pel·lícula sigui una interessant història d’amistat, creixement, descobriment plena de valors educatius. Gats, distribuïda pel segell especialitzat en cinema asiàtic Selecta Visión arriba també doblada al català.

- Advertisement -

L’argument es podria resumir amb la frase “la curiositat gairebé mata el gat”. El film narra la història d’un gatet mimat de poble que per ser massa curiós acaba dins un camió que el portarà fins a Tòquio. Allà no només estarà perdut i sol sinó que s’haurà d’enfrontar per primer cop a la vida al carrer. És a dir, passarà de cop de ser un gatet falder a ser un rodamón a una de les urbs més grans del planeta.

- Advertisement -

En aquest viatge en Rudolf, el gat negre protagonista, farà nous amics d’allò més diversos i és precisament en aquesta interacció on està la màgia de la pel·lícula. Sense ser res de l’altre món, les lliçons d’en Tigre, l’enorme gat de carrer que “adopta” en Rudolf, aporten tota la càrrega emocional i educativa al llargmetratge. És per això que Gats és una molt recomanable experiència per a veure en família que, a més, es podrà gaudir en llengua catalana. Els menuts de 5 a 10 anys poden gaudir d’aquesta buddy-movie animal i els pares poden complementar la pel·lícula explicant els valors que conté.

Quant a aspectes tècnics, l’animació és impecable. La interacció entre el món humà i el món animal està molt ben feta i tot i que no sigui un film que doni per lluir-se gaire en espectacularitat d’imatges el realisme que transmet és honest i els personatges, tot i que molt estereotipats, compleixen la seva funció. No és una pel·lícula molt original. Hem vist històries similars moltes vegades però això no treu que sigui una experiència agradable i una història entranyable amb un final ple de matisos i aprenentatges.

Veredicte

El millor: els seus valors i entreteniment la fan una pel·lícula idònia per anar a veure amb els més menuts de la casa.

El pitjor: el refregit d’històries que ja hem vist anteriorment en moltes altres històries infantils.

Nota: 6,5

https://youtu.be/-1BTWmU9_d4

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents