‘Vaiana 2’, retorn sorpresa de la princesa de la Polinèsia

- Advertisement -

Aquest 2024 veurem als cinemes Vaiana 2! Disney ha anunciat per sorpresa una seqüela d’una de les seves princeses més aventureres: l’hereva de Motu nui. Bob Iger, CEO de The Walt Disney Company, ha fet públic que Moana 2 (Vaiana 2 al territori espanyol) s’estrenarà en cinemes el novembre del 2024. “Vaiana continua sent una franquícia increïblement popular”, diu Iger, “i estem desitjant ensenyar-vos més quan arribi als cines al novembre”. El nou film també farà tornar el semideu Maui tot i que encara no s’han confirmat les veus oficials de l’elenc.

Vaiana 2, música i aventura

- Advertisement -

L’èpic musical animat que Disney va estrenar el 2016 s’ha convertit ràpidament en un producte molt estimat pels fans. Al nou film la major de Hollywood pretén embarcar el públic en un nou viatge amb Vaiana, Maui i una nova tripulació d’insòlits mariners.

- Advertisement -

Després de rebre una inesperada trucada dels seus avantpassats, Vaiana ha de viatjar als llunyans mars d’Oceania i endinsar-se en perilloses aigües perdudes per viure una aventura sense precedents. La cinta és dirigida per Dave Derrick Jr., que després de treballar al departament d’art de diversos films Disney, debuta en la direcció.  La pel·lícula compta amb música de les guanyadores del Grammy Abigail Barlow i Emily Bear. També amb la nominada al Grammy Opetaia Foa’i i els tres cops guanyador del Grammy Mark Mancina.

Per què Vaiana i no Moana?

A tot el món Vaiana 2 serà Moana 2. Per què passa això? Doncs perquè a Espanya ‘Moana’ és una marca registrada. Aquest fet va obligar Disney a canviar el nom per evitar un possible conflicte. En el seu lloc, es va triar ‘Vaiana’, que significa “Aigua de la cova” en tahitià.

Qui és el propietari de ‘Moana’? Doncs, Casa Margot S.A., una companyia cosmètica i d’higiene personal que des dels anys 80 fa servir la marca ‘Moana’ entre els productes del seu catàleg. Encara avui comercialitza diversos productes sota el nom de ‘Moana’.

moana colonia

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents