‘Uncharted’: aventura i tresors a Barcelona (i més enllà)

- Advertisement -

Mapes, secrets amagats, voluoses relíquies escampades pel món, vells pirates i molta adrenalina. Aquest és el secret d’Uncharted el nou film protagonitzat per Tom Holland (Spider-Man o Chaos Walking) i Mark Wahlberg (Transformers o The Departed)que s’ha rodat en gran part a Barcelona. El director de Venom o Zombieland Ruben, Ruben Fleischer ha convertit la capital catalana en una peça clau d’un trencaclosques d’una aventura per trobar l’or perdut de Magallanes i Elcano. El mateix protagonista del film, més conegut pels seu paper d’Spider-man ha presentat davant del MNAC una pel·lícula que té tota la intenció de convertir-se en una saga i que està plena d’acció i exploració. El dia 11 de febrer arriba als nostres cinemes.

“Barcelona és un lloc perfecte per rodar històries d’aventura i exploració”

Un videojoc d’èxit mundial

- Advertisement -

La saga de videojocs Uncharted ha anat acumulant èxits des del seu naixement el 2007. Actualment compta ja amb 4 entregues i diversos spins-off, fet que l’ha posicionat en una situació privilegiada entre els fans de PlayStation i els apassionats dels videojocs. La clau de l’èxit resideix en una excel·lent combinació entre acció i aventures que l’han encaminat a tenir una adaptació a la pantalla gran.

- Advertisement -

Uncharted és l’hereu natural dels herois com Indiana Jones o Lara Croft i l’empresa Naughty Dog, creadors de la saga, han anat desenvolupant tot un nou univers en el món virtual. La seva trama (la de la pel·lícula) se centra en el jove, astut i carismàtic Nathan Drake (Tom Holland) en la seva primera aventura com a caça-tresors amb el seu enginyós company Victor ‘Sully’ Sullivan (Mark Wahlberg). Ambdós s’endinsaran en una èpica cerca plena de perills que s’estendrà per tot el món per tal de cercar el tresor més gran mai trobat abans i que ens connectarà amb la primera volta al món que van realitzar els exploradors Magallanes i Elcano. A més, rastrejaran les claus que els podrien conduir a cercar el germà perdut fa anys d’en Nathan.

Antonio Banderas (Dolor y Gloria o Autómata) és el dolent de la funció, l’hereu de la família Moncada, una nissaga de rics i poderosos que fa segles van finançar l’expedició dels exploradors i que encara esperen un retorn econòmic en forma de tones d’or.

Una Barcelona de pel·lícula

Una gran part de la trama del film transcorre a Barcelona, on se suposa que viu la família Moncada d’Antonio Banderas. Malgrat els tòpics que no hi ha manera que Hollywood es tregui de sobre (flamenco, vi Rioja, pernil…) la capital de Catalunya apareix en molts moments en escenaris poc habituals. Persecucions al MNAC, exploració al subsol del Barri Gòtic, Santa Maria del Mar i el Centre Cultural El Born convertit en la seu de la Fundació Moncada on treballa el dolent de la funció.

Ah, i no hi podia falta la Sagrada Família, es clar. Amb tot la llengua catalana està anecdòticament present al film en alguns plans on es poden llegir postals o indicacions enganxades en cartells. Uncharted també va rodar algunes escenes a Lloret de Mar i Xàbia i altres ciutats com Berlín l’Estudi Babelsberg de Potsdam-Babelsberg.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents