Descobrint llums i ombres de Bernardo Bertolucci

- Advertisement -

Polèmic, guardonat, punyent, repudiat… Aquests són alguns dels adjectius que s’ha guanyat Bernardo Bertolucci al llarg de la seva carrera com a cineasta que va començar l’any 1959 fent d’assistent de direcció de Passolini i va culminar amb l’Oscar que va aconseguir l’any 1988 per la pel·lícula L’últim emperador. Dins el marc de la col·laboració entre els Cinemes Verdi i les Biblioteques de Barcelona al voltant del Cicle Imprescindibles del Cine, aquest dimecres 16 de maig s’analitzarà un dels darrers films del director italià que, precisament aquest maig, està d’actualitat. Es tracta de Dreamers, una cinta sobre el maig del 1968 del qual celebrem 50 anys aquest mes. Sota el títol Llums i ombres de Bertolucci el director d’El cinèfil, JR Armadàs farà un repàs a la trajectòria de Bertolucci i les característiques del seu cine fent especial èmfasi en aquesta pel·lícula sobre el maig del 68. No es passarà per alt la polèmica respecte la violació que va patir l’actriu Maria Schneider a mans de Marlon Brando al rodatge de la polèmica The last tango in París.

- Advertisement -

La xerrada és gratuïta i s’emmarca en el cicle La claqueta de monogràfics sobre personalitats o pel·lícules de culte en col·laboració amb els cinemes Verdi. No és el primer cop que des d’El cinèfil participem en aquesta iniciativa. El passat mes de novembre del 2017  a la Biblioteca Jaume Fuster va tenir lloc una xerrada sobre el cine i la personalitat d’Isabel Coixet mesos abans que guanyés el Goya a la Millor direcció i la Millor pel·lícula per La librería. Més tard, al març vam repassar en un monogràfic la carrera de Guillermo del Toro, el director guardonat amb l’Oscar a la Millor Direcció aquest 2018.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents