Una muntanya russa de sentiments a ‘Modern Family’

- Advertisement -

La última temporada, i ja en van 7, de la popular sit-com, Modern Family ha deixat als seus seguidors amb molts fronts oberts per a la propera temporada. Aquesta sèrie va ser estrenada l’any 2009 incorporant el format fals documental entre línies, en certs moments els protagonistes expliquen a càmera situacions o pensaments sobre altres membres de la família, aportant un to de comèdia extra donades les circumstàncies en que es troben. En aquesta família hi ha una barreja continental impressionant i molt moderna, tal i com el seu nom indica: divorcis, matrimonis amb diferència d’edat molt superior a l’habitual, nena de diferent ètnia adoptada per una parella d’homosexuals,… Una barreja que ha sabut guanyar-se al públic i a la crítica, ja que cada any està nominada a premis i, tot el pas del temps, continua triomfant.

Aquesta temporada semblava que estava estancada, no avançaven les trames principals i el 80% del contingut dels capítols era farciment per anar passant l’estona amb algun acudit i moments puntuals prou enginyosos. Però, en arribar els dos últims episodis d’un total de 22, han anat succeint coses que han desencadenat una desesperació a l’hora d’esperar l’estrena de la vuitena temporada. A partir d’ara, es poden revelar detalls importants sobre el final de la temporada.

- Advertisement -

(SPOLER ALERT)

- Advertisement -

modern family temporada 7

Què ha deixat aquest final?

Tots els membres de les 3 famílies passen per moments complicats i hauran de prendre decisions que variaran el decurs de les seves vides. Això crea un capítol carregat de sentiments i temes seriosos que s’allunyen de les situacions còmiques habituals, aquests canvis es veuran reflectits als nous episodis on veurem si varen actuar de la manera correcta o es van precipitar massa sense pensar en les conseqüències. Un dels casos seria la nova feina d’Andy, que ha fet que la parella es separi una temporada indefinida. Per altra banda, Phil Dunphy, comença ser conscient que els seus fills ja són tots adults, un punt d’inflexió que canviarà molt les coses a partir d’ara, ja que el seu ullet dret, Luke ha portat una noia d’amagat a la seva habitació. Això desenvoluparà un input d’esdeveniments que conduiran a una explosió de negatives per a tots i al final, sense resoldre totes les situacions s’adonen que es tenen entre ells i emprenen un viatge tots junts, on tampoc les coses els sortiran rodones.

modern family

Canvi de registre?

Aquest capítol ha estat una sorpresa pels canvis que ha provocat, ja que no és un final de temporada tradicional als que hom està acostumat, i ha fet aflorar els sentiments de tots els que l’han vist. Fet que planteja que els guionistes estiguin encaminant la sèrie cap a altre banda perquè s’hagin quedat sense idees, una mera suposició. La temporada en sí ha estat de les més fluixes, per no dir la pitjor fins ara, tot i riure en més d’una ocasió, es nota el pas del temps, en especial als seus personatges joves. Han crescut molt, i allò que abans feia gràcia ara ha mutat per enfocar les seves vides en un to més madur (cosa evident, ja que la vida és així). La resta de personatges han evolucionat, potser massa: Claire s’ha convertit en la cap de l’empresa familiar i, tot i no arribar a adaptar-se, mostra uns canvis importants a la seva vida. Haley, ha deixat d’anar de flor en flor per mantenir una relació estable amb Andy. Amb tanta seriositat es troben a faltar els moments esbojarrats que tenia de més jove… Fins i tot, Alex s’ha estabilitzat en assumptes d’amor… I era l’única que preferia un llibre a un noi.

El desgast és evident, i no és una cosa que impacti, ja que passa a totes les sèries, al final s’esgoten les idees, els personatges perden la seva essència i s’ha de prendre una decisió. O bé es fa una darrera temporada que tanqui perfectament i de manera memorable la sèrie o es deixa que vagi navegant sense rumb per unes aigües que ja no tenen el mateix cabal. Per als fans, mai agrada que s’anunciï el final d’una sèrie que els ha acompanyat durant una dècada gairebé, però arriba un moment que s’ha de deixar volar i donar una oportunitat a les que estan per arribar.

modernfamily

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents