Un sol radiant ens explica una història sobre la fi del món… I la protagonista és la Mila una nena d’11 anys que no sap ben bé com afrontar el fet que un meteorit ens aniquilarà a tots. Laia Artigas, la que va ser protagonista d’Estiu 1993, porta el pes del film. L’acompanyen la seva germana gran (Nunu Sales) i la seva mare (Núria Prims). Totes tres passen uns dies en una casa de pagès amb el seu avi, aïllades del soroll i les grans ciutats. Allà s’hi respira un ambient de calma cada vegada més tensa. Els nervis estan a flor de pell i és normal. Les mirades incòmodes, els silencis i les absències revelen la imminència del final. Per exorcitzar tot això, la Mila decideix organitzar una festa que s’anirà convertint, a mesura que s’acosta, en molt més que una simple celebració.
Un sol radiant contra un futur de tenebra
Aquesta òpera prima dirigida conjuntament per Mònica Cambra, Ariadna Fortuny va ser projecte guanyador del D’A Film Lab 2022. Un any més tard, es va convertir en la vencedora del Premi Talents del mateix certamen. Un sol radiant arriba als cinemes el 17 de maig de la mà de la distribuïdora Begin Again. El projecte té el seu origen en un treball de Fi de Grau de l’UPF i és el producte de la feina de cinc autores.
El film s’endinsa en el món de contradiccions de la nena protagonista i mostra els dubtes, els sentiments i sobretot les frustracions d’una preadolescent que sap que mai no serà una dona. Amb clares referències al Melancolía de Lars von Trier, la pel·lícula prefereix allunyar-se del morbo del caos i se centra en el món interior d’una família que no sap ben bé com fer front al desafortunat futur. A un ritme tranquil descobrirem els conflictes familiars i les inquietuds de les dues germanes (i la mare i l’avi). Evidentment, l’apocalipsi pot treure el pitjor de tu… Però també el millor.